Az új ukrán főparancsnok édesanyja Oroszországot éltetheti a közösségi médiában

Az idős orosz hölgy hazafias kommenteket osztott meg Oroszországról

Forrás: RIA Novosztyi2024. 02. 09. 9:31
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők akkori parancsnoka 2023. november 30-án a kelet-ukrajnai Kupjanszkban. Szirszkijt 2024. február 8-án nevezték a hadsereg főparancsnokának Valerij Zaluzsnij helyére (Fotó: Handout / Ukranian Presidential Press Service / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszországi Vlagyimirben élő Ljudmila Szirszkaja, aki állítólag az ukrán fegyveres erők új főparancsnokának, Olekszandr Szirszkijnek az édesanyja, a közösségi oldalain Oroszországot támogató kijelentéseket tartalmazó bejegyzéseket tett jelentette a RIA Novosztyi.

Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoka. Fotó: MTI/AP

Csütörtökön Volodimir Zelenszkij közölte, hogy új csapat veszi át az Ukrán Fegyveres Erők vezetését, és hogy Olekszandr Szirszkijt nevezték ki az ukrán fegyveres erők új parancsnokává. Szirszkij az orosz Vlagyimiri területen született, rokonai, köztük testvére, Oleg és édesanyja, Ljudmila még mindig ott élnek. 

Az Odnoklassniki nevű közösségi hálózaton különösen a 82 éves Ljudmila Szirszkaja jelölte meg a Ramzan Kadirov csecsen vezető szavaival ellátott posztokat:

Nem engedjük, hogy bárki viccelődjön Oroszországgal.

A RIA Novosztyi tudósítójának nem sikerült kapcsolatba lépnie Szirszkajával. Miután elolvasta a VKontakte közösségi hálózaton neki küldött kérdéseket, a nő korlátozta a hozzáférést.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők akkori parancsnoka 2023. november 30-án a kelet-ukrajnai Kupjanszkban. Szirszkijt 2024. február 8-án nevezték a hadsereg főparancsnokának Valerij Zaluzsnij helyére (Fotó: AFP/Ukrán elnöki szolgálat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.