Brutális gyilkosság az egyetemen

Gyilkosság vádjával pénteken letartóztatták Jose Antonio Ibarrát, aki illegális bevándorlóként tartózkodott feltételesen szabadlábon az Egyesült Államokban. Brian Kemp, Georgia republikánus kormányzója felelősségre vonta Bident és válaszokat vár. Az USA határain egyre szörnyűbb a migránshelyzet.

2024. 02. 25. 13:52
Rendőrség, bűncselekmény
Fotó: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezek a tragédiák nem csak Georgiára jellemzőek. Miközben továbbra is támogatni fogjuk Texast a Nemzeti Gárda erőforrásaival, ahogyan 2019 óta tesszük, a határok védelmére irányuló szövetségi fellépés az egyetlen módja annak, hogy átfogóan kezeljük ezt a folyamatban lévő válságot, és biztosítsuk, hogy Laken Riley sorsa nem ismétlődik meg az egész országban” – idézte Brian Kemp, Georgia republikánus kormányzójának szavait a Fox News amerikai hírportál. 

Kemp a február 22-én holtan talált Laken Riley ügyében nyilatkozott. A 22 éves ápolóhallgató kocogás után nem tért haza, este pedig megtalálták holttestét a Georgiai Egyetem campusán. A boncolás eredményéről még nem adtak információt a hatóságok, de gyilkosságként kezelik az ügyet. A vádlott a 26 éves Jose Antonio Ibarra, aki venezuelai állampolgár, 2022 szeptemberében illegális bevándorlóként érkezett az Egyesült Államokba, majd feltételesen szabadlábra helyezték. Most gyilkosság vádjával február 23-án őrizetbe vették.

Kemp levélben szólította fel Joe Biden amerikai elnököt, hogy adjon felvilágosítást arról, hogyan történhetett meg mindez az elhibázott határvédelem és törvények miatt. 

Őszintén szólva, elnök úr, felháborító az ön folyamatos hallgatása ezekre az észszerű kérdésekre. Az amerikai nép megérdemli, hogy tudja, ki lép be illegálisan országunkba az ön kormányzatának kudarcai miatt és milyen kockázatokkal és kihívásokkal kell most minden államnak szembenéznie.

Továbbá a kormányzó választ vár az Ibarra menekültstátuszával kapcsolatos olyan kérdésekre is, amelyek rámutatnak arra, hogy annyira nem működnek a migránskérdést szabályozó törvények az Egyesült Államokban, hogy a helyzet ilyen tragédiához vezet:

Miért nem értesítették az adminisztrációmat egy hamis személyazonosító okiratot bemutató illegális lakos menedékkérelméről és ezt követő szabadon bocsátásáról? Mi Jose Antonio Ibarra jelenlegi bevándorlási státusza, és miért nem juttatták el ezt az információt a kormányomhoz? Milyen további információkkal rendelkezik az ön igazgatása ezekről a személyekről és az országba való beutazásuk körülményeiről? 

Kemp kiemelte nyilatkozatában, hogy a hivatalos szervek nem segítették munkájukat információkkal.

Ha azonban továbbra is megtagadja elnöki hatalmának gyakorlását, a kormányzatnak biztosítania kell a szükséges információkat állampolgáraink védelme érdekében.

Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a határ biztosítása nélkül ez az értelmetlen tragédia bármikor megismétlődhet, ezért felszólította az elnököt, hogy erősítsék meg a határ védelmét. Az elhibázott határpolitika miatt az Egyesült Államok déli és északi határa is nyomás alatt van, az érkező migránsok száma pedig folyamatosan nő. A bűncselekmények száma emelkedett, az egyes államokra, városokra, óriási terhet ró az illegális bevándorlók ellátása, és közbiztonság állapota is egyre romlik. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó:pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.