Migránsszálló úszómedencével – New York polgármestere visszavonta a tervezetet

Eric Adams polgármester visszavonta azt a tervezetet, ami egy luxusépületben akart volna átmeneti szállást létesíteni az illegális bevándorlók számára New Yorkban. A lakosság ellenállt annak, hogy Harlem amúgy is szegény negyedébe újabb migránscsoportokat telepítsenek.

2024. 02. 19. 19:08
Forrás: Forrás: Pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szívünk végtelen, de erőforrásaink nem – nyilatkozta Eric Adams, New York polgármestere a Fox News amerikai csatornának reagálva a jelenleg egyre égetőbb New York-i migránsproblémára egy konkrét eset kapcsán. 

Nagy felháborodást váltott ki Felső-Manhattan negyedben, hogy egy 2007-es építésű luxusingatlant, amiben például medence is van és mintegy egy évtizede üresen áll, a tervek szerint migránsok átmeneti szállásává kívántak átalakítani. Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezek a szállások a bűnözés és az erőszakos atrocitások központjai az utóbbi időben. A harlemi lakosság is ellenezte az épület ilyen célú felhasználását. Adams korábban már jelezte New York állam törvényhozásában is, hogy a migránshullám, ami jelenleg New Yorkot egyre erősebben sújtja, anyagi és egyéb terheket ró a városra – tudósított még február elején a Fox News.

Egy nonprofit szervezet vette bérbe az épületet, ami a városháza szociális és hajléktalanellátással foglalkozó osztályával együttműködve migráns- és hajléktalanszállót kívánt benne üzemeltetni.

A lakosság felháborodott a módszeren is, hogy feléjük nem kommunikáltak semmit, szinte titokban kezdték az épület új funkcióját kiépíteni.

Nem, nem értek egyet azzal, hogy a menedékkérők menedékévé váljon, tudván, hogy itt vannak emberek, akiknek szükségük van a térre

– nyilatkozta Tiffany Fulton egy, a helyieket segítő nonprofit szervezet ügyvezető igazgatója.

A felháborodott lakosság gyűlést hívott össze az épület jövőjével kapcsolatban, ahol a polgármester is megjelent és válaszolt a kérdésekre. Adams végül meghátrált és ígéretet tett arra, hogy a helyi New York-i hajléktalanokat helyezik el ott, és nem lesznek migránsok és menedékkérők abban az ingatlanban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.