Eurómilliókat fizet ki az adófizetők pénzéből kampányára a német gazdasági minisztérium

Munkavállalókat toboroz a német gazdasági minisztérium kampányában, amelytől álláshelyek betöltését és a zöldátmenet elősegítését várja. Bár statisztikai adatokkal nem tudja alátámasztani, de a kampányt sikeresnek tartja.

2024. 02. 06. 7:24
Habeck on hydrogen power plants
Habeck on hydrogen power plants Fotó: MARCUS BRANDT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági átalakulás, a zöldútra történő átmenet előmozdításását várja Robert Habeck gazdasági miniszter a több millió euróba kerülő, mintegy 15 hónapja tartó „Made for something great” kampánytól, amely a hiányszakmákba, valamint a zöld átmenethez toboroz munkavállalókat, és a betöltetlen álláshelyek feltöltését célozza meg.

A Junge Freiheit című német napilap idézte Sebastian Münzenmaiert, a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) képviselőjét, aki beszámolt arról, hogy 

Összesen mintegy hárommillió euró fölötti összeget költöttek a közösségi oldalakon való megjelenésre, videós kampányra és újsághirdetésekre.

Münzenmaier nyilatkozata szerint Habeck az adófizetők pénzét dobja ki az ablakon, és ezzel az eurómilliókat azoknak játssza át, akik pártjához, a zöldekhez kötődnek és az energiaátmenet haszonélvezői. Kiemelte, hogy tisztán a klímavédelem mellett teszi le a voksát a kampány, és a további érintett területek túlságosan kevés hangsúlyt kapnak. 

Szembetűnő, hogy Habeck minisztériuma nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy a kampány mennyire nyújt segítséget a hiányszakmák betöltésében, de optimista a teljes sikert illetően.

Borítókép: Robert Habeck gazdasági miniszter (Fotó: DPA/AFP/Marcus Brandt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.