Hidvéghi Balázs: Brüsszelnek vissza kellene térni a józan észhez és a normalitáshoz + videó

Újabb, a valóságtól elszakadó szabályokat erőltetne ránk az Európai Parlament.

2024. 02. 08. 18:44
VON DER LEYEN, Ursula; HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2024. január 17. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl és a befagyasztott uniós pénzeszközökrõl tartott vitában az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tehát csak hogy világosan lássuk, miről beszélünk, amikor mondjuk Afrikában élő tízmilliókról, százmilliókról beszélünk, akik nyomorban élnek, ahol nincs ivóvíz, nincs áram, nincs egészségügyi ellátás, és oda segélyeket ad az Európai Unió, akkor szerintük ezt mostantól úgy tegye meg, azzal a feltétellel, hogyha ott akkor LMBTQ-dalocskákat énekelnek, vagy ilyen oktatás folyik, vagy nem is tudom pontosan, micsoda − mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője a Facebook oldalán közzétett videójában.

Az Európai Parlament előírná, hogy az EU minden egyes szakpolitikájában érvényesíteni kell az LMBTQ-jogokat. Kíváncsian várjuk, hogyan fog ez kinézni az űrkutatásban, esetleg a mezőgazdaságban

 − elemezte Hidvéghi.

Az arcfelismerő rendszerek, amik azonosításra használatosak, ezek a programok, ezek miért férfiként vagy nőként ismeri fel az embereket... micsoda hátrányosan érinti ez az LMBTQ+ embereket − hozza fel példaként Hidvéghi.

Sürgeti az EP, hogy vegyék el a tagállamoktól azt a jogot, hogy maguk dönthessenek, például ilyen értékrendi kérdésekről, a családról, gyereknevelési, gyermekvédelmi kérdésekről. Brüsszelnek vissza kellene térnie a józan ész és a normalitás világába ezekből az agyszüleményekből. Brüsszelben változásra van szükség − zárta szavait Hidvéghi Balázs.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.