Itt a harmadik világháború: Oroszország válaszcsapást ígér a NATO-nak

A NATO-főtitkár fenyegetésére válaszoltak az oroszok.

2024. 02. 24. 11:20
LAVROV, Szergej
Moszkva, 2023. február 15. Az orosz Állami Duma által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszél a parlamenti alsóház, az Állami Duma plenáris ülésén Moszkvában 2023. február 15-én. MTI/EPA/Orosz Állami Duma Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajna elleni orosz hadművelet megindításának második évfordulója alkalmából Jens Stoltenberg NATO-főtitkár videóüzenetben erősítette meg a szervezet szándékát Ukrajna felvételére – ahogy arról korábban beszámoltunk. 

 

Nem váratott sokat magára az orosz válasz sem, Alekszej Puskov orosz szenátor, a duma külügyi bizottságának volt vezetője Telegram-csatornáján reagált. „Jens Stoltenberg NATO-főtitkár harcias megjegyzései arról, hogy Ukrajnának »joga van« az F–16-os vadászgépek átvétele után »törvényes célpontokat« támadni orosz területen, növelik az észak-atlanti szövetség és Moszkva közötti közvetlen összecsapás valószínűségét – figyelmeztetett Alekszej Puskov.

„A NATO az eszkaláció útján halad. A Nyugat kétségbeesetten keres egy olyan tényezőt, amely egy csapásra megváltoztatja a katonai események menetét, és meggyőzi magát, hogy létezik ilyen tényező. Először a NATO a tankjaira támaszkodott, aztán a HIMARS-okra, most pedig az F–16-osokra. Az F–16-osok azonban nem fogják megváltoztatni az ellenségeskedések menetét vagy az erők általános egyensúlyát. De a NATO számára egyre nagyobb a kockázata az Oroszországgal való közvetlen konfrontációnak” – magyarázta a szenátor a Telegram-csatornáján.

Borítókép:  Az orosz Állami Duma által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszél a parlamenti alsóház, az Állami Duma plenáris ülésén Moszkvában 2023. február 15-én (Fotó: MTI/EPA/orosz Állami Duma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.