Joe Biden megint összezavarodott: keveri a vezetőket is + videók

Az Egyesült Államok rekordidős elnöke ismét brillírozott. Összekeverte az európai vezetőket.

Forrás: Politico2024. 02. 08. 13:15
BIDEN, Joe
Wilmington, 2023. december 18. Joe Biden amerikai elnök nagy csattanást hall a Delaware állambeli Wilmongtonban lévõ kampányközpontjából távozóban, mert egy autós nekiütközik az elnök gépkocsioszlopához tartozó egyik álló városi terepjáróba 2023. december 17-én. Az eset után a Biden házaspár sértetlenül és biztonságban tért vissza wilmingtoni otthonába. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta Fotó: Manuel Balce Ceneta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök megint összezavarodott egy közelmúltbeli kampányeseményen, összekeverve Angela Merkel és Helmut Kohl volt német kancellárokat, akik közül az utóbbi 2017-ben halt meg. Kevesebb mint egy hét alatt ez volt Biden második ilyen összekeverése.

A szerdai New York-i adománygyűjtésen a demokraták vezetője felidézett egy 2021-es beszélgetést a G7 vezetőivel. Ebben a beszélgetésben a vezetők a január 6-i zavargásokat tárgyalták az Egyesült Államok Capitoliumában, amely néhány hónappal korábban történt, amikor a német vezető Bidenhez fordult.

Aztán Helmut Kohl hozzám fordult, és azt mondta: Mit szólna, elnök úr, ha felvenné a London Timest, és megtudná, hogy 1000 ember törte be a brit parlament ajtaját, és megölt néhány rendőrt útközben, hogy megtagadja a miniszterelnök hivatalba lépését

– mondta Biden.

A valóság ezzel szemben az, hogy Kohl tényleg kancellár volt Németországban 1982 és 1998 között, ám az eseményhez képest négy évvel korábban meghalt, és Merkel volt az, aki részt vett a 2021-es G7 eseményen.

A héten ez a második alkalom, hogy az amerikai elnök összekeverte az európai vezetőket a halottakkal. Miközben a G7-csúcsról mesélt egy másik történetet, Biden a hét elején összetévesztette Emmanuel Macron francia elnököt a néhai François Mitterrand-nal, aki 1981 és 1995 között vezette Franciaországot, és 1996-ban halt meg.

A 81 éves amerikai elnöknek számos kínos nyelvbotlása volt a nyilvánosság előtt. 2023 júliusában véletlenül azt mondta, „több mint száz” amerikai halt meg a Covid–19-ben. A Fehér Ház később ezt „több mint egymillióra” javította.

Júniusban összekeverte  az ukrajnai háborút az iraki háborúval, mondván, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „elveszíti az iraki háborút”.

Nemrég Joe Biden lányának, Ashley Bidennek a naplójából is kerültek elő részletek, amely alapján a lány az apjával zuhanyzott, az internetet el is árasztotta az erről készült mémek hada.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök nagy csattanást hall a Delaware állambeli Wilmongtonban lévõ kampányközpontjából távozóban, mert egy autós nekiütközik az elnök gépkocsioszlopához tartozó egyik álló városi terepjárónak 2023. december 17-én. Az eset után a Biden házaspár sértetlenül és biztonságban tért vissza wilmingtoni otthonába (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.