Kiderítették közvélemény-kutatók, hogy az oroszok kire adnák le ma voksukat

Az oroszok többsége tervezi, hogy részt vesz a választásokon: 62 százalékuk azt mondta, hogy biztosan elmegy szavazni, 14 százalékuk azt mondta, hogy inkább részt vesz, mint nem, négy százalékuk azt mondta, hogy valószínűleg nem megy el a választásokra, hét százalékuk pedig azt, hogy biztosan nem megy el. További 12 százalék még bizonytalan.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 02. 11. 7:25
null
Fotó: Element5 Digital: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/fekete-feher-sziluett-usa-kontener-1550337/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok közül, akik elmennek a választásokra, 75 százalék mondta azt, hogy a jelenlegi elnökre, Vlagyimir Putyinra szavazna, írta meg a RIA Novosztyi. 

A második helyen Vlagyiszlav Davankov, az Új Emberek jelöltje végzett, akire a megkérdezettek öt százaléka volt hajlandó szavazni. A harmadik helyen osztozott Leonyid Szluckij, az LDPR és Nyikolaj Haritonov, a CPRF képviselője, akik egyenként négy százalékot értek el. További két százalék vallotta be, hogy eljönne és elrontaná a szavazólapot. A válaszadók nyolc százaléka nehezen tudott válaszolni.

Az országos felmérést február 8-án végezték telefonos megkérdezéssel a 18 év feletti oroszok körében. A minta összesen 1,6 ezer fő volt. Tehát a felmérés még az előtt készült, hogy megjelent volna Tucker Carlson beszélgetése Vlagyimir Putyinnal, így azt nem tudjuk, az hogyan befolyásolta az orosz emberek választási hajlandóságát. Az interjút eddig 187 millióan nézték meg Tucker Carlson X közösségi oldalán.


A Föderációs Tanács 2024. március 17-re tűzte ki az elnökválasztást Oroszországban. A szavazás három napig tart: március 15-én, 16-án és 17-én.

Borítókép: illusztráció (fotó: Element5 Digital / www.pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.