„Sajnos gerinc nem jár a NATO-csatlakozáshoz”

Menczer Tamás: A finn politikusok sírva könyörögtek, hogy támogassuk a NATO-csatlakozásukat

2024. 02. 20. 11:05
MENCZER Tamás
Menczer Tamás Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reagált Menczer Tamás külügyi államtitkár a finn miniszterelnök, Petteri Orpo megjegyzéseire, aki a lengyel liberális Rzeczpospolita lapnak adott interjújában ment neki Orbán Viktornak: a magyar miniszterelnököt azzal vádolta, szándékosan segíti Oroszországot Svédország-politikájával.

Látom, a finn miniszterelnök rólunk nyilatkozott. Apró megjegyzés: a finn politikusok sírva könyörögtek, hogy támogassuk a NATO-csatlakozásukat. Támogattuk. Azóta többször hazugságokkal támadtak minket.

Menczer Tamás szerint a finn NATO-tagság ratifikációjának tanulsága az, hogy „sajnos gerinc nem jár a NATO-csatlakozáshoz”.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.