Szánthó Miklós: Egy puskalövésnyire vagyunk a III. világháborútól

A globalista woke-izmus a kommunizmus új formája, amely az egész civilizációra veszélyes – vélekedett az Alapjogokért Központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

Forrás: MTI2024. 02. 28. 10:05
SZÁNTHÓ Miklós
Budapest, 2023. október 16. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond Europa Nostra, Italian-Hungarian think-tank Dialogue elnevezésű rendezvényen az Alapjogokért Központban 2023. október 16-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A woke ideológiát Magyarország mint kommunizmust már régóta ismeri. Ez a radikális liberalizmus mindent relativizál, azaz viszonylagossá tesz, és egalitárius, azaz egyenlősít. Tagadja a jó és rossz közötti különbséget, támadja a vallást és az egyházakat, a közösséggel szemben az egyént helyezi a középpontba, általában az Isten, haza, család fogalomrendszer minden pontját rombolja, ám a valóság rácáfol. Ez az érzelemvezérelt ideológia, mentalitás már nemcsak a belpolitikában jelenik meg például a migrációval, a genderrel vagy a multikulturalizmussal kapcsolatban, hanem a külpolitikában is, például az ukrajnai konfliktus kezelésében. Ez nem reálpolitika, alapja a háborús pszichózis, amely csak harctéri megoldásokat ajánl, s nem beszél tűzszünetről, békéről – fejtette ki Szánthó Miklós.

SZÁNTHÓ Miklós
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kitért arra, hogy a napokban Emmanuel Macron francia elnök már azt mondta: nem zárható ki, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába. Ezt figyelembe véve már csak egy puskalövésnyire vagyunk a III. világháborútól, ezért azonnali tűzszünetre lenne szükség – fűzte hozzá.

Ezzel szemben a júniusi európai parlamenti választáson és a novemberi amerikai elnökválasztáson is döntési helyzetbe lehet hozni olyan politikusokat, akik tárgyalóasztalnál próbálják megoldani a konfliktust. 

A republikánus Donald Trump az elnöksége alatt nem indított háborút, ellentétben a demokrata párti Joe Bidennel vagy Barack Obamával, s folyamatosan hivatkozott Orbán Viktor békepárti politikájára. Ha republikánus elnöke lenne az Egyesült Államoknak, akkor nagyobb esély lenne a békére – mondta Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a főigazgató elmondta: a napokban előadást tartott Washingtonban a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, a CPAC-en. Amerikában érezhetően változik a jobboldali közhangulat, egyre jobban elítélik a woke külpolitikára gyakorolt káros hatásait, például az ukrajnai háború finanszírozását. A liberális progresszív woke célja a határok lebontása, korlátlanság az individualizmusban, s ez az érzelmi alapú ostoba politika háborúba lovalja bele magát. 

Az ukrajnai háborús konfliktus eredetileg nem Európa háborúja volt. Európa érdekeit sérti a beavatkozás, például a szankciók gazdasági hatásai. Ezzel a globalizmussal, globalista ideológiával szemben áll a szuverenista gondolkodás, amely a valódi demokráciát, a választópolgárom akaratát védő reálpolitika.

A CPAC következő rendezvényét Budapesten tartják áprilisban, és a fő üzenete az lesz: csapoljuk le a mocsarat Washingtonban és Brüsszelben! – ismertette az Alapjogokért Központ főigazgatója a Kossuth rádióban.

 

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond Europa Nostra, Italian–Hungarian think-tank Dialogue elnevezésű rendezvényen az Alapjogokért Központban 2023. október 16-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.