Tanúvallomás erősítette meg Joe Biden érintettségét a korrupciós ügyben

Újabb tanút hallgattak meg a képviselőház bizottságai a Joe Biden amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási vizsgálat során. Ezúttal az elnök fiának egyik korábbi üzlettársa beszélt a képviselők előtt, aki megerősítette, hogy Joe Biden is érintett volt fia üzleti ügyeiben.

Forrás: Fox News2024. 02. 14. 11:10
null
FILES-US-POLITICS-TAXES-BIDEN Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselőház felügyeleti és jogi bizottságai előtt tanúskodva Tony Bobulinski elismerte, hogy az elnök hazudott az amerikai embereknek, és nagyon is részese volt a fia üzleti ügyeinek. Bobulinski első kézből származó információkkal tudott szolgálni a képviselőknek, ugyanis ő volt Hunter Biden társa a kínai CEFC energiaholdinggal közös cég létrehozásában.

Bár a több mint nyolcórás vallomás zárt ajtók mögött zajlott, a Fox News amerikai televíziós hálózat által megszólaltatott források szerint Bobulinski többek között azt vallotta, hogy 2017-ben ő maga is személyesen találkozott Joe Bidennel Los Angelesben.

Hunter Biden korábbi üzlettársa azt is elárulta, hogy az amerikai sajtóban megszellőztetett, a kínai céggel kapcsolatos „jutalmazásról” szóló e-mailekben emlegetett „nagy ember” nem volt más, mint az akkori alelnök és mostani elnök, Joe Biden.

A vallomásban elhangzott, hogy Joe Biden gyakorlatilag lehetővé tette a fia számára, hogy „Amerika legveszélyesebb ellenségeinek” árusítsa ki az alelnökhöz való kapcsolatot.

Bobulinski szavai megerősítik a két adóhatósági nyomozó tanúvallomását, akik még tavaly tavasszal mondták ugyanezt, amikor informálták a kongresszust a Hunter Biden utáni szövetségi nyomozást átszövő politikai szálakról.

Joe Biden több volt, mint résztvevője és haszonélvezője a családja üzletének; ő volt a segítője, annak ellenére, hogy egy bonyolult rendszerrel leplezték, hogy fenntartsák a hihető tagadhatóságot. Az egyetlen ok, amiért ezek a nemzetközi üzleti tranzakciók – amelyek során több tízmillió dollár áramlott közvetlenül a Biden családhoz – megtörténtek az volt, hogy Joe Biden magas tisztséget töltött be

idézte Bobulinskit a Fox News.
Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.