Terroristának minősítették az amerikai szenátort

Felvette a szélsőséges és terrorista tevékenységet folytató személyek listájára Lindsey Graham amerikai szenátort kedden az orosz pénzügyi felügyelet.

Forrás: MTI, X2024. 02. 21. 8:33
null
US Senator Lindsey Graham, Republican of South Carolina, during the US Senate Judiciary Committee hearing, "Big Tech and the Online Child Sexual Exploitation Crisis," in Washington, DC, on January 31, 2024. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lindsey Graham tavaly, amikor Kijevben járt, egy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala által közölt videó szerint kijelentette: „Oroszok halnak meg. Még sohasem költöttük el a pénzt ilyen szerencsésen” – írja az MTI.

A szenátor a döntésre reagálva gúnyos megjegyzést tett az X közösségi oldalon.

Minden rubelem oda megy

 – írta Lindsey Graham.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kedden közben azt közölte, hogy Jekatyerinburgban hazaárulás címén büntetőeljárást indított egy orosz–amerikai kettős állampolgárságú nő ellen az ukrán hadsereg anyagi támogatása miatt. 

A 33 éves Los Angeles-i lakos 2022 februárja óta gyűjtött pénzt elsősegélynyújtási eszközökre, fegyverre és lőszerre. Az FSZB szerint a nő többször is részt vett a kijevi rezsimet támogató nyilvános akciókban.

Egy moszkvai bíróság  kedden a távollétében elrendelte Leonyid Gozman orosz–izraeli politikus és Konsztantyin Szonyin közgazdász, a Chicagói Egyetem professzora letartóztatását, azon a címen, hogy szándékosan hamis információt terjesztettek az orosz fegyveres erőkről.

 Az MTI beszámolt arról is, hogy a Donyecki Népköztársaság legfelsőbb bírósága kedden életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte Mamuka Gacarelija 22 éves georgiai zsoldost, aki 2022 tavaszán Mariupolban megölte az orosz fegyveres erők három katonáját.

 

Borítókép: Lindsey Graham amerikai szenátor (Fotó: AFP/Andrew Caballero-Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.