Trump szerint az Egyesült Államokban ugyanaz történik, mint Oroszországban

Ugyanaz folyik ellene az Egyesült Államokban, mint Alekszej Navalnij ellen folyt Oroszországban – mondta a volt amerikai elnök. Trump „nagyon bátor embernek” nevezte az orosz ellenzéki vezetőt.

2024. 02. 21. 10:00
TRUMP, Donald
Concord, 2024. január 20. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Concordban tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 19-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszej Navalnij „nagyon bátor ember” volt, és „szörnyű”, ami vele történt – mondta Donald Trump volt amerikai elnök egy interjúban – számol be róla a Politico hírportál. Trump szerint Navalnij „talán jobban tette volna, ha távol marad [Oroszországtól], és az országon kívülről hallatja a hangját”, mert „az emberek sejtették, hogy ez fog történni, és megtörtént” – utalt a volt elnök az orosz ellenzéki vezető pénteken bekövetkezett halálára.

Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: Julia Nikhinson/AFP)

 

A volt elnök szerint ugyanaz folyik ellene az Egyesült Államokban, mint Navalnij ellen folyt Oroszországban. Trump szerint azért indítottak jogi eljárásokat ellene, mert politikai szerepet vállalt.

Ez történik nálunk is. Sok tekintetben kommunista országgá válunk. Nyolc vagy kilenc perem van, mindez azért, mert … politikával foglalkozom

− idézi Trump szavait a The Guardian brit napilap.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.