Biden a republikánusokat hibáztatja Navalnij haláláért

Ismét csak futtában, a helikoptere előtt válaszolt az újságírók kérdéseire az amerikai elnök. Hogy Joe Biden szándékosan vagy csak figyelmetlenségből választott olyan körülményeket, amelyek között a televíziósoknak a lehető legnehezebb a dolguk, nem lehet tudni, mindenesetre nem mulasztotta el a republikánusokat hibáztatni Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető haláláért.

2024. 02. 20. 13:00
BIDEN, Joe
Wilmington, 2024. február 4. Joe Biden amerikai elnök a dél-karolinai elõválasztás alakulását követi óriáskivetítõn a Demokrata Párt kampányközpontjában, a Delaware állambeli Wilmingtonban 2024. február 3-án. Biden megnyerte a Demokrata Párt elsõ hivatalos elõválasztását, amelyen arról döntöttek, hogy az állam választói kit szeretnének dempkrata elnökjelöltként látni a novemberi 5-i elnökválasztáson. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnöki helikopter előtt állva nyilatkozott Joe Biden, szándékosan vagy sem, de olyan helyzetbe hozva a sajtó képviselőit, hogy a lehető legnehezebben érthessék az idős államfő amúgy is motyogó beszédét – mutatott rá a Fox News amerikai televíziós hálózat. Persze az újságírók így is örülhettek, hogy legalább hajlandó volt szóba állni velük, hiszen  Biden hírhedten hadilábon áll a sajtóval.

U.S. President Biden visits Las Vegas
Joe Biden amerikai elnök nem szeret válaszolni a sajtónak (Fotó: Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Amikor arról kérdezték, hogy tervez-e további szankciókat élesíteni Oroszország ellen Alekszej Navalnij ellenzéki vezető halála után, a válasza motyogásba fulladt. Amikor azonban a CNN riportere arról faggatta, hogy a republikánusok kezén szárad-e Navalnij vére, nagyon is jól artikuláltan válaszolt.

Én nem használnám ezt a kifejezést. Nagy hibát követnek el, ha nem válaszolnak

− fogalmazott Biden, valószínűleg az Ukrajnának szánt segély megszavazására célozva.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.