A belügyminiszter szeretné, ha a migránsok barátként tekintenének a rendőrségre

Herbert Reul, Észak-Rajna–Vesztfália belügyminisztere beszámolt a külföldiek által elkövetett bűncselekmények drasztikus emelkedéséről. A legtöbb elkövető török, szír és román. A belügyminiszter a megoldás kulcsát többek között a rendőrség és a migránsok viszonyának alakulásában látja.

2024. 03. 21. 17:27
Illusztráció (Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem a külföldiekkel van gondunk, sokkal inkább a nem németek által elkövetett bűncselekményekkel– jelentette ki Herbert Reul, Észak-Rajna–Vesztfália belügyminisztere, a német Kereszténydemokrata Unió politikusa, számolt be róla a Junge Freiheit német lap.

A tartományban 2023-ban 484 642 gyanúsított ellen indult eljárás. Ebbe nem tartoznak bele azok, akik a bevándorlási törvény egyes passzusai ellen vétettek. 169 215 gyanúsított nem német állampolgár volt, így a bűnesetek 34,9 százalékát külföldiek követték el, akik a tartomány lakosságának 15,6 százalékát teszik ki. Az előző évhez képest ez tízszázalékos emelkedést jelent a külföldi elkövetők számában, számolt be róla a Focus német lap.

Reul kifejtette:

A népességhez viszonyítva aránytalanul nagy számban szerepelnek a nem német gyanúsítottak a rendőrségi bűnözési statisztikákban.

A legtöbb bűncselekmény török, szír és román származású emberekhez kapcsolódik a tartományban. A külföldi elkövetők 41,6 százalékát élet elleni bűncselekmény miatt, 40,3 százalékát súlyos testi sértésért, 27,4 százalékát szexuális jellegű bűncselekményért vonták felelősségre. Érdemes megnézni a külföldiek arányát az egyes bűncselekménytípusoknál is. A rablások 45,7 százaléka, a betörések 47,3 százaléka, a bolti lopások 47,6 százaléka köthető a nem német állampolgárok tevékenységéhez.

A számok azt mutatják, hogy nem csináltuk meg a házi feladatunkat, amikor az integrációról volt szó

– tárta fel a probléma gyökerét a tartományi belügyminiszter. 

Megoldásként a nagyobb rendőri jelenlétet, a kidolgozottabb biztonsági koncepciókat és a fegyvermentes övezetek megvalósítását jelölte meg. Utóbbi fontosságára éppen egy tartományi eset hívta fel a figyelmet. 2023 márciusában egy 12 éves lányt késelt halálra két, vele egykorú társa. Akkor Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter felemelte a szavát azért, hogy a tömegközlekedési eszközökre ne lehessen kést vinni. Számos német városban már vannak ilyen zónák, számolt be róla a Die Welt német lap.

Reul még egy javaslatot tett a helyzet javítása érdekében: – Az újonnan érkező migránsokban tudatosítani kell, hogy a rendőrség nem ellenség, hanem barát és segítő – mondta.

Az elkeserítő helyzet nem csak Észak-Rajna–Vesztfália sajátja, hanem más tartományokban is ilyen arányok figyelhetők meg, például Bajorországban is.

Borítókép: Illusztráció (Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.