A moszkvai terror áldozatain gúnyolódnak az osztrák baloldalon

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi politikusa vette észre a vérlázító bejegyzést a közösségi médiában. A szociáldemokraták elhatárolódtak munkatársuk szavaitól.

Forrás: eXXpress2024. 03. 27. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) egyik alkalmazottja a moszkvai terrortámadást a „Karma is a bitch” szavakkal kommentálta, vagyis azt írta, hogy „k…rva dolog a Karma”. A posztot azóta törölték, az SPÖ pedig elhatárolódott tőle, írta meg az eXXpress.

A kifejezés valami olyasmit jelenthet, hogy „mindenki azt kapja, amit megérdemel”.

Tekintettel a sok halálos áldozatot követelő, világszerte elítélt támadásra, ez finoman szólva is több mint helytelen megjegyzés, mondta Leo Kohlbauer, az osztrák Szabadságpárt politikusa.

Az SPÖ azonnal reagált: nagyon „komoly beszélgetést folytattunk az alkalmazottal, a bejegyzést pedig töröltük”.

Mint kiderült a szociáldemokrata munkatárs a közösségi médiában előszeretettel követ palesztinszimpatizáns LMBTQ-oldalakat és a BDS Austria nevű, Izrael bojkottját támogató mozgalom követője is volt: ezt a csoportot 2019-ben az osztrák Nemzeti Tanács minden pártja egyhangúlag elítélte és antiszemitának minősítette.

Az osztrák Szabadságpárt politikusa erre így reagált:

Ez az alkalmazott nemcsak az iszlamisták áldozatait gúnyolja, hanem az összes antiszemita és LMBTIQ Instagram-oldalával nyilvánvalóan a Szociáldemokrata Párt (SPÖ) teljesen összezavarodott világképét képviseli, a szivárvány és az iszlamizmus között.

Borítókép: Gyászolók a Crocus City Hall kulturális központ épületénél elhelyezett virágcsokrok előtt Krasznogorszkban 2024. március 26-án (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.