Az Action for Democracy Európán túlra is kiterjesztené csápjait + videó

Az alighanem Soros-pénzekkel kitömött szervezet egész Európában, sőt azon túl is igyekezett befolyásolni a geopolitikai folyamatokat. A Szuverenitásvédelmi Hivatal is arra készül, hogy átvizsgálja az Action for Democracyról (A4D) e témában megjelent teljes videóanyagot.

Forrás: Mandiner2024. 03. 11. 10:54
International Women's Health Coalition 2018 Gala Dinner
NEW YORK, NY - APRIL 17: Journalist Kati Marton speaks onstage during the International Women's Health Coalition 2018 gala dinner on April 17, 2018 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for IWHC/AFP (Photo by Cindy Ord / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Cindy Ord/Getty Images for IWHC/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Action for Democracy (A4D) Magyarország és más szuverén országok választásainak a befolyásolásával kívánta elérni céljait, amihez az uniós és az amerikai vezetéssel kiépített kapcsolataik mellett a nemzetközi média is partnerük volt az aknamunkában, írta a szervezet működéséről a Mandiner.

Az Action for Democracy az Európai Unió egészére kiterjedően igyekezett befolyásolni a politikai erőviszonyokat, derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a minap megosztott videóból, amelyen Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke a lengyelországi aknamunkájukról beszélve árulja el, hogy valójában az európai nagypolitikát igyekeztek a nekik tetsző módon alakítani. 

Ezek szerint tehát az A4D kuratóriumi elnöke az említett „Dáviddal” együtt (aki minden bizonnyal Korányi Dávid, a szervezet ügyvezető igazgatója) Mark Brzezinskivel, az USA varsói nagykövetével beszélte meg, miként tudnák hatalomra segíteni Donald Tuskot és szövetségeseit, szemben a Marton által szélsőségesnek nevezett, valójában konzervatív PiS-kormányzattal. 

Miközben Marton a demokrácia megmentéséről beszél, akcióikkal és a külföldről – elsősorban Soros Györgytől – érkező pénzekkel több országban is a választások demokratikus voltát veszélyeztették.

Az egyik felvételen Korányi, aki korábban Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója is volt, arról beszél, hogy a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzattal együtt azért lobbiztak az Európai Bizottságnál, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Eric Koch, az A4D együttműködő partnere pedig arról számol be a videók egyikén, hogy vezető nemzetközi médiumokon keresztül is terjesztették a magyar kormány lejáratására készített propagandaanyagokat.

Korányi Dávid
 Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)

Az aktivista szerint a 2022-es választást megelőzően például a CNN politikai igazgatójára, valamint a NBC News elnökére gyakorlatilag napi szinten igyekezett nyomást gyakorolni, hogy képernyőre kerüljenek a hazánkat kedvezőtlen színben feltüntető anyagok.

Orbán Viktornak az amerikai republikánus párti körökben növekvő népszerűsége miatt a magyar miniszterelnök hírnevének besározására külön lejárató cikket íratott az USA-ban legnépszerűbb hírportálnak számító Yahoo Newsra egy fehér házi tudósítóval. 

A MagaBabe-en megjelent videók segítenek annak leleplezésében, hogy az Action for Democracy és a mögötte álló források, élükön Soros Györggyel miként igyekeznek az érdekeiknek megfelelő mederbe terelni a geopolitikai folyamatokat, s hogy ehhez milyen kapcsolati háló és mekkora pénzügyi eszközök állnak a rendelkezésükre.

A videókon az A4D több vezetője azt is elismerte, hogy jórészt a tőzsdespekulánstól származtak a guruló dollárok

– mutat rá a Mandiner cikke.

A 2022-es választás külföldi befolyásolásának a feltárására indított, és tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott titkosszolgálati jelentés szerint az Action for Democracyn és egy svájci alapítványon keresztül mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénz érkezett Magyarországra, amiből a baloldal kampánytevékenységét finanszírozták. 

A Szuverenitásvédelmi Hivatal is vizsgálódik

Tekintettel arra, hogy a beavatkozási kísérlet komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordozott az ország szuverenitására nézve, az Országgyűlés fideszes többsége múlt év végén megszavazta a szuverenitásvédelmi törvényt, s ehhez kapcsolódóan módosították az alaptörvényt is. Február 1-jétől pedig működésbe lépett az újonnan létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal is, ami arra készül, hogy alaposan átvizsgálja az Action for Democracyról a MagaBabe-en megjelent teljes videóanyagot. 

Borítókép: Kati Marton újságíró beszél a színpadon a Nemzetközi Női Egészségügyi Koalíció 2018-as gálavacsoráján 2018. április 17-én New Yorkban  (Fotó: Cindy Ord/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.