Az amerikaiaknak hiányzik Donald Trump gazdaságpolitikája

Egy közvélemény-kutatás alapján az amerikaiak nagy része nincs megelégedve a jelenlegi elnök, Joe Biden gazdaságpolitikájával.

2024. 03. 22. 16:22
Donald Trump idejében jobb volt a gazdasági helyzet - vélik egy közvélemény-kutatásban megkérdezettek. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Joe Biden gazdaságpolitikája jobb vagy rosszabb, mint Trump elnök gazdaságpolitikája?” – tette fel a kérdést a Rasmussen Reports 1149  embernek, akik lesújó véleménnyel voltak a történelem legidősebb amerikai elnökének munkájáról

A válaszadók 48 százaléka szerint Biden gazdaságpolitikája „rosszabb”, míg csak 37 százalékuk „jobb”.

Sokat vesztett Biden a fekete szavazóknál

A fekete szavazók körében Biden a válaszadók 43 százalékát nyerte meg az elmúlt évek politikájával, miközben 36 százalékuk szerint Biden gazdaságpolitikája rosszabb, mint Trumpé. Az igazán nagy gyomros ugyanakkor a a fiatalabb, 18-39 év közötti szavazók vitték be az elnöknek, hiszen csak 28 százalékuk részesíti előnyben Biden gazdaságpolitikáját, míg 47 százalékuk Trumpot választotta.

Volt kérdés, ami arra irányult, hogy ártott-e a megkérdezetteknek Biden gazdaságpolitikája: 49 százalék azt mondta, hogy Biden politikája személyesen is ártott nekik. Csak 28 százalék mondta azt, hogy segített. 

A válaszadók 46 százaléka azt mondta, hogy Trump politikája személyesen segített nekik, míg csak 34 százalékuk mondta azt, hogy ártott az egykori elnök. Trump még a fekete szavazók között is megnyerte ez a kérdést, hiszen közülük 43 százaléka mondta azt, hogy segítette őket Trump, míg 33 százalékuk mondta, hogy ártott. 

A 18-39 év közötti tömeg 45 százaléka mondta azt, hogy Trump politikája személyesen segített nekik, míg csak 30 százalékuk szerint ártott.

Borítókép: Trump alatt jobban éltek a megkérdezett szavazók. (Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.