Beismerték: háborúra készül a lengyel kormány

Egy háború előtti időszakban élünk – jelentette ki a lengyel miniszterelnök.

2024. 03. 09. 18:21
TUSK, Donald
Bukarest, 2024. március 7. Donald Tusk lengyel miniszterelnök beszél az Európai Néppárt (EPP) kétnapos bukaresti kongresszusának második napi ülésén, 2024. március 7-én. MTI/EPA/Robert Ghement Fotó: Robert Ghement
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A háború utáni korszak elmúlt. 

Új időket élünk: a háború előtti korszakot.

„Ezért a NATO és az Európa és Amerika közötti szolidaritás fontosabb, mint valaha” – erről írt közösségi oldalán Donalt Tusk. 

A lengyel miniszterelnök erről nemrég az Európai Néppárt kongresszusán is beszélt, akkor úgy fogalmazott: a boldog nyugalom ideje lejárt.

Donald Tusk egyébként

nincs egyedül háborús véleményével kormányában. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter sem tartja elképzelhetetlennek NATO-erők ukrajnai bevetését .

A NATO-csapatok jelenléte Ukrajnában nem elképzelhetetlen. Üdvözlöm Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezését

– írta Radoslaw Sikorski péntek este az X platformon. Szerinte Macron javaslata azt jelenti, hogy „Putyinnak kell félnie, ahelyett, hogy mi félnénk Putyintól”.

Az elmúlt hetekben minden korábbinál közelebb került a harmadik világháború kitörése. Emmanuel Macron azzal, hogy bejelentette, nem zárja ki a nyugati csapatok küldését Ukrajnába, gyakorlatilag közvetlen háborúra szólított fel Európa és az oroszok között.

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök beszél az Európai Néppárt kétnapos bukaresti kongresszusának második napi ülésén, 2024. március 7-én (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.