Bombariadó volt a Wizz Air járatán

Bombariadó volt csütörtök este a Wizz Air Belgrád–Barcelona járatán. A vizsgálatok után a hatóságok megállapították, hogy hamisnak bizonyult a fenyegetés.

2024. 03. 01. 7:56
A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. egyik Airbus A321 típusú utasszállító repülõgépe emelkedik fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérrõl Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariadó volt Belgrádban a Wizz Air Belgrád–Barcelona járatán, ami miatt a gép visszatért felszállás után a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre. Erről írt a szerb sajtó. Megkerestük a Wizz Airt az esettel kapcsolatosan, ők megerősítették a média értesüléseit. Az alább olvasható közleményt kaptuk a társaságtól: 

A Wizz Air február 29-én Belgrádból Barcelonába tartó 4115-ös járata névtelen fenyegetést kapott, miközben felszálláshoz készült. A repülőgép azonnal megszakította a felszállást, és a reptér egyik távol eső részén biztonsággal evakuálták az összes utast, valamint a személyzet minden tagját. Az utasokat a terminálba szállították, és frissítőkkel látták el. Eközben az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzést, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. A járatot másnapra, azaz március 1-jére ütemezték át, a légitársaság éjszakára szállást biztosított az erre igényt tartó utasoknak. A Wizz Air számára most is utasai és a személyzet biztonsága a legfontosabb.

 

 

Borítókép: A Wizz Air egyik repülőgépe (Fotó: Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.