Egy 15 éves német fiút a futballpályán vert halálra az ellenfél játékosa

A Franciaországban élő 17 éves marokkói fiatal szabadon távozhatott a bíróságról. Az indulatból elkövetett agresszív tett felfüggesztett börtönbüntetést ért.

Forrás: Junge Freiheit2024. 03. 08. 16:59
null
Illustration picture shows the pitch and the stadium ahead of a friendly game between Belgian national soccer team Red Devils and Serbia, Wednesday 15 November 2023, at The King Power At Den Dreef Stadium in Leuven. The location changed yesterday because the field of the King Baudouin stadium in Brussels was flooded. BELGA PHOTO BRUNO FAHY (Photo by BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A próbaidő feltétele, hogy időről időre jelentkezzen a bíróság előtt. A német fiú az ominózus meccsen is csak azt akarta csinálni, amit a legjobban szeret: focizni. A francia FC Metz elleni, tavaly pünkösd hétfői mérkőzés azonban végzetesen végződött számára, ellenfele olyan erősen megütötte, hogy agyhalottnak nyilvánították és három nappal később meghalt, írta a Junge Freiheit.

Tavaly halálos kimenetelű verekedés történt a Frankfurt-Eckenheim-i SV Viktoria Preußen sportpályáján.
Fotó: 5vision.news
Tavaly halálos kimenetelű verekedés történt a Frankfurt-Eckenheim-i SV Viktoria Preussen sportpályáján (Fotó: Fotó: 5vision.news)

A 17 éves Franciaországban élő marokkói elkövető a frankfurti nemzetközi ifjúsági labdarúgótornán egy kialakult vita során ütötte meg áldozatát. Egy artéria megsérült, a 15 éves fiú összeesett és három nappal később halottnak nyilvánították. Az agresszív marokkói a mérkőzés során más játékosokat is megtámadott.

Az elkövetőnek két védőügyvédje van

A marokkói a támadás óta őrizetben van. A Bild szerint szülei felmentést követeltek. A feltételes szabadlábra helyezés feltétele, hogy rendszeresen beszámoljon életkörülményeiről. A vádlottnak két védőügyvédje volt a bíróságon, akik egy év, illetve kilenc hónap felfüggesztett büntetést kértek. A bíróság szóvivője szerint a tettes nem kapott semmilyen kártérítést az őrizetben töltött időért.

Az eset egész Németországban nagy felháborodást keltett. A megölt 15 éves fiú szülei úgy döntöttek, hogy felajánlják gyermekük szerveit, hogy megmentsék mások életét.

Minden alkalommal, amikor foglalkoznak az üggyel, Paul másodszor is meghal. Érzelmileg még nem tették túl magukat rajta

– mondta a család ügyvédje.

Borítókép: Illusztráció. A képen a pálya és a stadion látható a belga labdarúgó-válogatott Vörös Ördögök és Szerbia közötti barátságos mérkőzés előtt, 2023. november 15-én a King Power At Den Dreef Stadionban, Leuvenben. A helyszín tegnap megváltozott, mert a brüsszeli King Baudouin Stadion pályáját elöntötte a víz  (Fotó: Bruno Fahy / BELGA MAG / Belga via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.