Egy amerikai szenátor szerint az Egyesült Államok a szeptember 11-i terror óta a legnagyobb fenyegetéssel néz szembe

Ted Cruz texasi szenátor egy interjúban nyilatkozott a fokozódó migrációról és az ehhez kötődő bűnözési hullámról. A szenátor szerint Joe Biden kormányának a migrációs válság kapcsán meghozott lépései nem járulnak hozzá az ország biztonságának erősítéséhez .

Forrás: Fox News2024. 03. 15. 9:05
Migrants have nowhere to go in Mexico
Venezuelai migránsok egy csoportja észak felé halad az autópályán Tapachulában (Estado de Chiapas, Mexikó) 2024. február 27-én. Fotó: Kayo Goto Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Biden elnök lett 10,4 millióan lépték át illegálisan az Egyesült Államok határait, hangsúlyozta a  Fox Newsnak adott interjújában a texasi republikánus szenátor.

Ted Cruz (R-TX) amerikai szenátor a GOP többi tagjával együtt a határtörvényről beszél a Senate Radio/Capitol Hillben, Washington D.C.-ben, 2024. február 6-án tartott sajtótájékoztatón. (Fotó: Lenin Nolly /NurPhoto) (Fotó: Lenin Nolly / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül)
Ted Cruz amerikai szenátor a határvédelmi törvényről beszél egy Washingtonban 2024. február 6-án tartott sajtótájékoztatón. Fotó: NurPhoto/Lenin Nolly

A Hamász terroristáit hozva fel példának az egyre növekvő bűnözésre mutatott rá. Szerinte Joe Biden és minden demokrata bűnrészes abban, hogy nem hajlandók semmit tenni, hogy a bevándorlást megállítsák.

Ted Cruz az interjúban arról is beszélt, hogy a hírek szerint a Biden-kormányzat 320 ezer illegális bevándorlót utaztatott a hazájukból az Egyesült Államokba 43 különböző repülőtéren keresztül. Ők Venezuelából és más különböző helyekről érkeztek.

Korábban Mike Johnson, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke is megjegyezte, hogy Biden miatt 15 millió illegális bevándorló lépett be az országba.

A texasi republikánus szenátor már korábban is ostorozta a Biden-kormány bevándorláspolitikáját. Szerinte a szenátus határvédelmi törvényének kidolgozása a kezdetektől fogva borzalmas volt. – Katasztrófa volt, katasztrófa a politikában. A politikában ez a törvényjavaslat szörnyű. Ez egy olyan törvényjavaslat, amelyet Chuck Schumer akart, és amelynek célja nem a határ biztosítása. Úgy tervezték, hogy még rosszabb legyen” – mondta.

Ted Cruz szerint Biden a gyilkosok és az illegális bevándorlók oldalán áll, és nem kér bocsánatot az amerikai állampolgároktól.

 

Borítókép: Venezuelai migránsok egy csoportja észak felé sétál az autópályán Tapachulában, Chiapas államban, Mexikóban februárban (Fotó: The Yomiuri Shimbun/AFP/Kayo Goto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.