Elfogták a támadót, aki felgyújtott egy magyar férfit Ausztriában

Azzal védekezik, hogy csak baleset történt.

2024. 03. 25. 20:41
Burning,Household,Waste,In,Landfills.,Unlike,In,Cities,,In,Villages
2377632393 Fotó: Juman Rofarif
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kritikus, de stabil állapotban, mélyaltatásban van az a magyar férfi, akit szombaton felgyújtottak Ausztriában – adta hírül a Die Presse. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a hajléktalanként élő 52 esztendős férfi a nyílt utcán, egy üzlet előtt feküdt Grazban, mikor egy ismeretlen odalépett hozzá, gyúlékony folyadékkal öntötte le, majd felgyújtotta.

Azóta elfogták az elkövetőt: egy 65 éves, szintén hajléktalanként élő, orosz férfit.

Ő vallomásában elismerte a gyújtogatást, de azt állítja, azt nem látta, hogy egy ember is ott van. Azt nem részletezte, hogy akkor mit és miért akart felgyújtani, viszont azzal védekezik, csak baleset történt.

A magyar férfit kezelő kórház elmondása szerint az áldozat testének 20-25 százaléka égett meg, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A következő napokban még további komoly műtétek várnak rá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.