Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ennyi orosz szavazott eddig az elnökválasztáson

Vasárnap estig adhatják le voksukat az orosz állampolgárok.

2024. 03. 16. 8:16
Voting beings in Russian presidential election in Moscow
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 15: People arrive polling stations to cast their votes for the presidential election in Moscow, Russia on March 15, 2024. The voting process for the elections will continue until March 17th. Sefa Karacan / Anadolu (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 36,5 százalékos volt a részvételi arány az orosz elnökválasztáson – derült ki az Országos Választási Bizottság (CEC) információs központjának adataiból, írta meg a RIA orosz állami hírügynökség.

Egy állampolgár 2024. március 15-én az oroszországi moszkvai szavazókörben adja le szavazatát az elnökválasztáson. (Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Egy állampolgár 2024. március 15-én az oroszországi moszkvai szavazókörben adja le szavazatát az elnökválasztáson. (Fotó: Sefa Karacan/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

Az előző, 2018-as választásokon a teljes részvételi arány 67 százalékos volt. Az oroszok most három napon át, vasárnapig estig szavazhatnak. A szavazóhelyiségek mindenhol, mindegyik időzónában helyi idő szerint este nyolc óráig tartanak nyitva. A voksolás március 17-én zárul. A kalinyingrádi a legnyugatibb időzóna Oroszországban, így ott magyar idő szerint vasárnap este hét órakor zárul a szavazás.

 

Mint arról a Magyar Nemzet már korábban beszámolt, online is szavazhatnak az orosz állampolgárok, így tett Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

Mint megírtuk, ez azért volt meglepetés, mert az orosz elnök az orosz–ukrán háború kezdete óta is gyakran találkozik civilekkel.

Oroszországban négy jelölt verseng az elnöki posztért: Leonyid Szluckij, Nyikolaj Haritonov, Vlagyiszlav Davankov és Vlagyimir Putyin.

Borítókép: Az emberek a szavazóhelyiségekbe érkeznek Oroszországban, hogy leadják voksukat. (Fotó: Sefa Karacan/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.