Valami egyedülállót ért el Vlagyimir Putyin

Figyelemre méltó diadalnak nevezte a Kreml szóvivője az orosz elnökválasztás eredményét. Az, hogy mennyien vettek részt a voksoláson, megmutatta Vlagyimir Putyin orosz elnök valós támogatottságát – tette hozzá Dmitrij Peszkov.

2024. 03. 18. 15:28
PESZKOV, Dmitrij; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. március 17. Dmitrij Peszkov, az újraválasztásáért induló Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivõje a moszkvai kampányközpontban az elnökválasztás utolsó napjának éjszakáján, 2024. március 18-án. A választóhelyiségekbõl kilépõk megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások eredményei, illetve szavazatszámlálás elsõ eredményei szerint Putyin fölényesen vezet. MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedülálló teljesítmény és figyelemre méltó diadal Vlagyimir Putyin orosz elnök eredménye a hétvégi oroszországi elnökválasztáson – mondta el újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Véget ért hazánkban az elnökválasztás. Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök valóban valami igazán egyedülállót ért el. A közvélemény támogatásának mértéke rávilágít a jelöltként aratott teljes diadalára, és ez a legjobb bizonyíték arra is, hogy országunk népe támogatja elnökét és összefog a politikai irányvonala mellett

– mutatott rá Peszkov.

Abszurd a választás törvénytelenségéről beszélni, mert ezzel az emberek nyolcvanhét százalékának akaratát veszik semmibe. A rekordmagas választási részvétel tükrözi Putyin elnök támogatottságát – hangsúlyozta a szóvivő, akit a TASZSZ orosz hírügynökség idézett.

Mint arról beszámoltunk, minden eddiginél nagyobb részvételi arányt regisztráltak a vasárnap zárult szavazáson: több mint 87 millióan járultak az urnákhoz (vagy szavaztak online), ami 77,44 százalékos aránynak felel meg – közölte a Központi Választási Bizottság. 

Az előző rekord még 1991-ben született, amikor 74,66 százalékos volt a részvételi arány.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője (Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.