Itt készültek a terroristák egy újabb támadásra + videó

Éberséget és támogatást kértek az emberektől a hatóságok a terrorizmus elleni harchoz. Újabb támadást akadályoztak meg a rendfenntartók.

2024. 03. 31. 7:10
Illusztráció, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat egyik tisztje járőrözik az FSZB biztonsági szolgálatának moszkvai irodája melletti utcában 2019. december 19-én. (Fotó: STR / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokon múlt egy újabb terrortámadás. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) különleges erői azonban megakadályozták azt. Az FSZB a dagesztáni Mahacskala és Kaszpijszk városok lakónegyedében több lakásban is blokkolták a terroristákat – áll a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság információs központjának közleményében.

A biztonsági hatóságok által Dagesztánban végrehajtott operatív kutatási tevékenység során információk érkeztek a terrorista tevékenységben részt vevő fegyveres személyek hollétéről. Az FSZB különleges erői blokkolták őket Mahacskala és Kaszpijszk lakónegyedeiben lévő több lakásban

 – jelentette az illetékes bizottság.

A Life.ru orosz hírportál tájékoztatása szerint egyébként terrorellenes hadműveleti rendszert vezettek be Mahacskala több körzetében és Kaszpijszk városának közigazgatási határain belül, amelynek során számos különleges intézkedést és ideiglenes korlátozást hoztak a hatóságok, vagyis a Dagesztáni Köztársaság terrorellenes műveleti rezsimet hirdetett Mahacskala és Kaszpijszk területén – írja a Lenta orosz hírportál.

A hadműveleti parancsnokság felszólította az érintett régió lakosait, hogy legyenek éberek, és nyújtsanak támogatást a szélsőségesek és a terrorizmus ellen küzdő rendfenntartóknak.

Oroszországban, a legutóbbi moszkvai brutális terrortámadás óta nem ez az első alkalom, hogy a hatóságoknak be kell avatkozniuk, hogy megakadályozzanak egy brutális vérontást

Mint arról lapunk is beszámolt, a minap 86 embert kellett evakuálni egy gyanús üzenet miatt, amelyet a vnukovói reptérnél találtak. 

Borítókép: Illusztráció, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat egyik tisztje járőrözik az FSZB biztonsági szolgálatának moszkvai irodája melletti utcában 2019. december 19-én (Fotó: AFP/STR)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.