Jobboldali politikust próbálnak elhallgattatni Olaszországban

Anarchista csoportok forgatták fel a Liga kormánypárt rendezvényét a hétvégén Milánóban. Az olasz baloldal elhallgattatná azokat a jobboldali politikusokat, akik Európa iszlámosodásának veszélyére figyelmeztetnek.

2024. 03. 04. 21:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre gyakrabban fordul elő Olaszországban, hogy szélsőbaloldali csoportok rátámadnak rendőrökre. Az erőszakos összecsapások mögött gyakran a migráció kezeléséhez kapcsolódó problémák húzódnak meg. A baloldali szervezetek az illegális bevándorlók szabadon engedését követelik a kormánytól.

A múlt héten egy csoportos erőszakért elítélt illegális bevándorló letartóztatása miatt mentek neki anarchisták a rendőröknek. A marokkói férfi szabadon engedését követelték Torinóban a rendőrkapitányság székháza előtt a szélsőbaloldali tüntetők. 

Sajnos a hétvége sem volt eseménytelen. Milánóban a Liga kormánypárt rendezvényét forgatták fel anarchisták, amikor Silvia Sardone európai parlamenti képviselő közelmúltban megjelent könyvének bemutatására készültek. A Nem lehetünk alárendeltek című kötetben a szerző arra figyelmeztet, hogy az iszlám veszélyt jelent az európai országokra.

 

Nyíltan szól arról, hogy az európai államoknak ellen kell állniuk és nem szabad behódolniuk az idegen népeknek. Az antagonisták megrugdosták, leköpdösték, kövekkel dobálták meg, botokkal ütötték a rendőröket.

 

„Nem fognak megtörni, nem riasztanak meg, nem félek tőlük” – írta egy Facebook-bejegyzésben a Liga európai parlamenti képviselője.

Silvia Sardone egyébként az az európai parlamenti képviselő, aki több halálos fenyegetését kapott a muszlim közösség tagjaitól, amiért tudatos ellenállásra szólítja fel Európát. Matteo Salvini, a Liga vezére szégyenletesnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy újabb atrocitások célpontjává váltak a rendfenntartó erők munkatársai és pártjának politikusai.

Genovában is felvonultak a Liga ellen tüntető baloldali szervezetek. A gyűlölet ez alkalommal Matteo Salvinire és Matteo Piantedosi belügyminiszterre irányult, a tüntetők mindkettejük halálát kívánták. 

Borítókép: Silvia Sardone, a Liga olasz kormánypárt európai parlamenti képviselője (Fotó: Facebook/Silvia Sardone)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.