Kiderült, mennyi Donald Trump vagyona

Donald Trump nettó vagyona az elmúlt napokban több mint négymilliárd dollárral nőtt, így jelenleg mintegy 6,5 milliárd dollárra rúg, derül ki a Bloomberg adataiból.

Forrás: CNBC2024. 03. 26. 14:51
Donald Trump volt amerikai elnök a bírósági meghallgatása után a Wall Street 40. szám alatt érkezik, Fotó: Charly TRIBALLEAU Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnöknek több száz millió dolláros jogi büntetéssel kell szembenéznie, elnökválasztási kampánya pénzszűkében van, vállalkozásai pedig évek óta veszteségekről számolnak be, írja a CNBC.

Hétfő délután azonban Trump gazdagabb volt, mint valaha.

Egy biztonsági őr áll a Trump Tower előtt 2024. március 21-én New Yorkban (Fotó: AFP/Angela Weiss)

Trump nettó vagyona több mint négymilliárd dollárral, mintegy 6,5 milliárd dollárra ugrott az elmúlt napokban a Bloomberg szerint. A busás bónusz a közösségi médiavállalata, a Trump Media & Technology Group és a Digital World Acquisition Corp. (DWAC) cég között pénteken jóváhagyott fúzió eredménye.

Trump közel 80 millió részvényt, azaz nagyjából 58 százalékát birtokolja a Trump Media vállalatnak, amely a Truth Social nevű közösségi médiaoldalt üzemelteti. A DWAC hétfői 49,95 dolláros részvényenkénti záróárfolyamon Trump részvényei papíron négymilliárd dollárt értek.

A DWAC részvényárfolyama hétfőn 35 százalékkal emelkedett, miután egy New York-i fellebbviteli bíróság csökkentette a volt elnöknek a kötvényhez szükséges készpénz összegét, megkímélve őt attól, hogy azonnal ki kelljen fizetnie a 454 millió dolláros polgári csalási büntetést.

Hétfőn kora reggel úgy tűnt, Trump nem tudja előteremteni azt a több mint 550 millió dollárt, amellyel meg tudná akadályozni, hogy az állam lépéseket tegyen ingatlanvagyonának lefoglalására.

Donald Trump volt amerikai elnök integet a Wall Street 40.előtt (Fotó: AFP/Charly Triballeau)

Nem sokkal délelőtt 10 óra után azonban a fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy Trumpnak csak 175 millió dolláros óvadékot kell letennie. A bíróság emellett tíz napra felfüggesztette az ítélet hatálybalépését.

Mindezek következtében Donald Trump hétfőn életében először bekerült a Bloomberg milliárdosai közé. Az azonban nem világos, hogy ez a vagyona megmaradhat-e. Trump ugyanis hat hónapig nem adhatja el DWAC-részvényeit, melyek árfolyama ingadozik.

A Trump Media 2023 első kilenc hónapjában kevesebb mint 3,5 millió dollár bevételt hozott, miközben ugyanebben az időszakban 49 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el.

A Bloomberg szerint Trump nettó vagyonára vonatkozó becslése az elnökjelöltek számára szükséges etikai közzétételeken, és az ingatlanvagyonhoz kapcsolódó bejelentéseken alapul.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a bírósági meghallgatása után a Wall Street 40. szám alát érkezik (Fotó: AFP/Charly Triballeau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.