Kim Dzsong Un harcra szólított, s tankot vezetett + videó

Az észak-koreai vezető harckocsit vezetett, mielőtt megtekintette a hadsereg legújabb hadgyakorlatát – jelentette a Koreai Központi Hírügynökség (KCNA). Az északi harckocsikiképzést válasznak tekintették az évente 11 napos dél-koreai–amerikai hadgyakorlatra.

Forrás: AP2024. 03. 14. 9:53
Kim Dzsong Un (C) észak-koreai vezető tiszteleg a személyzetnek a Koreai Néphadsereg harckocsijának egyesített erői közötti kiképzési versenyen. Fotó: AFP/KCNA VIA KNS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csatlakozott csapataihoz az újonnan kifejlesztett harckocsik üzemeltetésének gyakorlatán, s nagyobb erőfeszítésekre szólított fel a háborúra való felkészülés érdekében, jelentette csütörtökön az állami média. Kim Dzsong Un szerdán maga vezette a hadsereg „új típusú fő harckocsiját” – közölte a KCNA.

Az északi harckocsikiképzést válasznak tekintették az évente 11 napos dél-koreai–amerikai hadgyakorlatra , amelyek csütörtökön fejeződnek be. Az észak riválisainak gyakorlatait az invázió próbájának tekinti, írta az AP hírügynökség.

Az északiak a szerdai kiképzést a harckocsizók harci képességeinek vizsgálatára tervezték, és részt vett benne az új típusú fő harckocsi, amelyet Kim „a világ legerősebbnek” nevezett.

A kiképzés során nehéz harckocsik különböző szimulált kemény harci körülmények között mozogtak, és lövedékeket lőttek célpontokra. Kim felszerelte az egyik új típusú harckocsit, és maga vezette, „tovább fokozva hadseregünk magas harci szellemét” – mondta a KCNA.

Az észak-koreai védelmi minisztérium korábban ígéretet tett arra, hogy „felelősségteljes katonai tevékenységet” hajt végre a délen zajló dél-koreai–amerikai hadgyakorlatra reagálva. Kim később felügyelte a tüzérségi lőgyakorlatokat.

Borítókép: Ezen a 2024. március 13-án készült képen, amelyet az észak-koreai hivatalos Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) március 14-én tett közzé, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (C) tiszteleg a személyzet előtt a Koreai Néphadsereg harckocsicsapatainak egyesített erői közötti kiképzési versenyen egy meg nem nevezett helyen Észak-Koreában (Fotó: AFP/KCNA/KNS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.