Kim Dzsong Un személyesen is részt vett a tengeralattjáróról indított rakétateszten

Tengeralattjáróról indított manőverező robotrepülőgépek tesztjét felügyelte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető − jelentette az észak-koreai kommunista párt központi lapja.

Forrás: MTI2024. 01. 29. 5:52
KIM Dzsong Un
Észak-Korea, 2023. december 19. Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ nézi, amint fellõnek egy Hvaszong-18 szilárd üzemanyagú interkontinentális ballisztikus rakétát egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2023. december 18-án. A KCNA szerint a rakéta 6,5 kilométeres magasságot ért el, és ezer kilométert tett meg, mielõtt a Koreai-félszigettõl keletre levõ Japán-tengerbe csapódott. MTI/AP/KCNA/KNS Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rodong Szinmun tájékoztatása szerint a nukleáris robbanófejek hordozására is képes Pulhvaszal–3-31 típusú harceszközöket vasárnap lőtték fel egy tengeralattjáróról, s azok − mintegy 124 perces repülést követően − pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren fellelhető egyik kisebb szigeten.

Észak-Korea robotrepülőgépeinek kilövéséről szóló híradást néznek emberek a szöuli központi pályaudvar egyik tévéképernyőjén 2024. január 24-én (Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

 

A lap közölte azt is, hogy a kommunista állam vezetője egy nukleáris meghajtású tengeralattjáró építésének projektjét is megszemlélte.

A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint Kim Dzsong Un sürgetőnek nevezte a haditengerészet nukleáris felfegyverzését.

A dél-koreai hadsereg vasárnap közölte, hogy manőverező robotrepülőgépek indítását észlelték vasárnap reggel az Észak-Korea keleti partvidékén található Szinpo városának térségében.

Borítókép: Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nézi, amint fellőnek egy Hvaszong–18 szilárd üzemanyagú interkontinentális ballisztikus rakétát egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2023. december 18-án (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.