Lebukott a saját otthonát felgyújtó pakisztáni család

A németországi Wächtersbachban saját otthonát gyújtotta fel tavaly karácsonykor a biztosítási pénzért cserébe egy pakisztáni család. A szélsőjobboldali támadást kiáltó baloldal és a zöldek rögtön saját politikai céljaikra használták fel az esetet. A helyi baloldali polgármester szerint a család jól beilleszkedett a közösségbe.

2024. 03. 21. 22:43
Illusztráció (Fotó: Pexels) Fotó: PEXELS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták annak a pakisztáni családnak az öt tagját Németországban , akik a német szélsőjobboldalt vádolták meg házuk felgyújtásával, és most kiderült, hogy az elkövetők ők maguk voltak.

A baloldali és zöld politikusok rögtön saját céljaikra használták fel az esetet, gyertyagyújtást is rendeztek az ártatlannak vélt családért és a rasszizmus ellen. A vádlottak között van a ház tulajdonosa és sógora is, mert a jelenlegi információk alapján a biztosítási pénzért hagyták, hogy a lángok martalékává váljon otthonuk. A gyanút pedig úgy próbálták magukról elterelni, hogy idegengyűlölő feliratokat fújtak a ház falára. A család nem tartózkodott otthon az eset alatt, elmondásuk szerint barátaikat látogatták meg.

A hatóságok ezen a szálon indultak el és jobboldali csoportokat gyanúsítottak a gyújtogatás elkövetésével. Végül a családfő karján lévő égési sérülések vezették nyomra a rendőrséget, mert felmerült a kérdés, ha nem tartózkodott otthon, akkor hogyan szerezte a sebeket.

A tűz nyolc órán át tombolt, mintegy 350 000 eurós kárt okozva. 

Az Alternatíva Németországért párt reagált az eseményekre, mert a baloldal és a zöldek politikai céljaikra használták fel ellenük is az esetet, amiről kiderült, hogy nem is volt valós:

Egyes közösségekben mi vagyunk a legerősebb erő, még a kormánypártokat is megelőzve. Politikai versenytársaink számára a háztűz nyilvánvalóan örvendetes alkalom volt arra, hogy gyűlöletet keltsenek pártunkban és választóinkban. Az SPD, a Baloldal és a Zöldek ezt a bűncselekményt szinte reflexszerűen politikai indíttatásúnak minősítették.

Nem ez volt az első ilyen eset Németországban, hogy egyes személyek biztosítási pénzért gyújtogatással kockáztatták más emberek életét. 2023 novemberében egy férfinek és fiának kellett a bíróság elé állnia, mert rosszul működő üzletüket felgyújtották, hogy így jussanak nagyobb összeghez. A két férfi szintén bevándorló volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.