Ma találkozik Orbán Viktor Donald Trumppal

Már úton van a magyar küldöttség Floridába.

2024. 03. 08. 6:17
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Washingtonban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma Mar-a-Lagóban fogadja a magyar miniszterelnököt Donald Trump volt amerikai elnök, aki egyetlen talpon maradt riválisa szerdai visszalépése után a republikánusok idei elnökjelöltjének tekinthető. A magyar küldöttség már úton van Washingtonból Floridába − számolt be róla Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon.

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Steve Helber)

Következő megálló: Florida, mert a békének és a jó magyar–amerikai kapcsolatoknak is a neve Donald Trump nevével egyenlő

− írta a tárcavezető.

Orbán Viktor és Donald Trump találkozójának a két legfontosabb napirendi pontja a béke megteremtésének kérdése és az amerikai–magyar kapcsolatok rendezése lesz. 

Orbán és Trump között „működik a kémia, sok mindenben azonos az álláspontjuk” − mondta el lapunk megkeresésére Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársa. 

Donald Trump az az elnök, aki békét tud teremteni a kontinensen − tette hozzá a szakértő.

A miniszterelnök már korábban megérkezett az Amerikai Egyesült Államokba. Mint arról a lapunk is beszámolt, az amerikai–magyar kapcsolatok jövője címmel tartott panelbeszélgetést csütörtökön a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage (Örökség) alapítvány, a vendég ezúttal Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. 

Orbán Viktorral Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett, a közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet.

 A program után a miniszterelnök a washingtoni magyar nagykövetségen megbeszélést folytatott Steve Bannon amerikai médiaszemélyiséggel, politikai stratégával, Donald Trump korábbi elnök tanácsadójával.

Orbán Viktor az amerikai látogatásának első napjáról több fotót is posztolt a Facebookon.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.