Megmutatták a véres moszkvai terrortámadás elkövetőit

A hat feltételezett terrorista közül négynek a fotói kerültek nyilvánosságra. Tádzsik állampolgárok állhatnak a merénylet mögött.

Forrás: Telegram, BAZA2024. 03. 23. 9:05
Tűzoltók, rendőrök és mentősök a krasznogorszki Crocus City Hall előtt 2024. március 22-én, a terrortámadás napján. Forrás: AFP/Stringer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brjanszki területen őrizetbe vették a péntek este elkövetett oroszországi terrortámadás két gyanúsítottját. A feltételezett bűnözőket szállító autót Teplyi falu közelében állították meg, néhány kilométerre a belarusz–ukrán határtól. Az előzetes adatok szerint az autóban hatan ültek: kettőt őrizetbe vettek, négy másiknak sikerült elmenekülnie. A merényletet az Iszlám Állam (ISIS) vállalta magára, az elkövetőkről a BAZA nevű Telegram-csatornán hozták nyilvánosságra az első fotókat.

 

Az őrizetbe vettekről kiderült, hogy tádzsikisztáni állampolgárok. A különleges szolgálatok most velük foglalkoznak, többek közt ellenőrzik, hogy közük volt-e a terrortámadáshoz. Négy másik személyt jelenleg is keresnek – jelentette korábban a BAZA Telegram-csatorna.

Később már megmutatták a feltételezett gyanúsítottakat is.

 

A hat feltételezett terrorista közül négynek a személyazonosságát nyilvánosságra hozták a hatóságok, ahogy a BAZA írta:

  • Naszridinov Mazhmadraszul, 37 éves;
  • Iszmonov Rivozhidin, 51 éves;
  • Szafolzoda Sohidzson, 21 éves;
  • Nazarov Rusztam, 29 éves.

Mindannyian tádzsikisztáni állampolgárok. Egyelőre nem ismert, hogy közülük kiket vettek őrizetbe.

Borítókép: Tűzoltók, rendőrök és mentők a krasznogorszki Crocus City Hall előtt 2024. március 22-én, a terrortámadás napján (Fotó: AFP/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.