Nagyon erős a magyar útlevél, azt is megmondjuk, miért

A lista élén Svájc áll.

Forrás: Mandiner2024. 03. 07. 12:00
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A huszonnegyedik helyen szerepel a magyar útlevél olyan országokéval együtt, mint például Monaco és Szingapúr – írja a Mandiner a Nomad Capitalist alapján. 

A portál azt írja, a rangsor nemcsak azt veszi figyelembe, hogy adott útlevéllel hány országba lehet vízummentesen utazni, hanem az adott ország adózási szabályait – húsz százalék –, az ország globális megítélését – tíz százalék –, a többes állampolgárságra vonatkozó szabályokat – tíz százalék – és az ország állampolgárainak személyes szabadságát is – tíz százalék – számba veszi. 

A vízummentes utazásnak ebben a rangsorban komoly jelentősége van, ötvenszázalékos súllyal esik latba.

A lista élén Svájc áll, a második helyen Írország, a harmadik helyen pedig Portugália. A sereghajtók között van Afganisztán (199), Irak (198) és Jemen (197).

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.