Nógrádi György: Oroszország nem fogja megtámadni Európát

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az orosz sajtónak nyilatkozott arról, mekkora az esélye annak ,hogy Oroszország megtámadja Európát. Mint mondta, Oroszország nem fogja megtámadni Európát, mert ez egy értelmetlen lépés lenne, ami világháborúhoz vezetne. Ezt pedig szavai szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök sem akarja.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 03. 04. 13:50
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország nem fogja megtámadni Európát, mert értelmetlen és a harmadik világháborúhoz vezetne, olyan emberek, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök, nem akarják ezt

 – mondta a RIA Novosztyinak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. 

MACRON, Emmanuel; FERRAND, Nicolas
Emmanuel Macron francia elnök (j2) és Nicolas Ferrand, az olimpiai építmények kivitelezésével megbízott közintézmény, a Solideo vezérigazgatója (j3) az olimpiai falu átadása alkalmából tartott sajtóbejáráson a francia fővárostól északra fekvő Saint-Denis-ben 2024. február 29-én. Fotó: MTI/EPA/AFP/Ludovic Marin

Nógrádi szerint Emmanuel Macron francia elnök szavai a nyugati csapatok esetleges Ukrajnába küldéséről teljesen abszurdak. 

A szakértő emlékeztetett arra, hogy néhány órán belül több európai vezető, köztük az Egyesült Királyság védelmi minisztere, akit sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy Oroszország barátja, azt mondta, hogy szó sincs háborús fenyegetésről, mert Oroszország nem fogja megtámadni Európát.

Nógrádi György úgy véli, hogy a nyugati propaganda nagy része Putyin beszédéből a Nyugatnak kedvező negatívumokat fogja kiemelni, mert 2024-ben európai parlamenti voksolás következik az unióban, és elnökválasztás is lesz az Egyesült Államokban.

 

Borítókép: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Horst Teltschik 329 sorsfordító nap – a német újraegyesülés belülről című könyvének bemutatóján az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen Budapesten 2015. december 3-án (Fotó: Czimbal Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.