Közelít a harmadik világháború, az oroszok látni akarják a német vizsgálat eredményeit a Taurus-botrány után

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy Moszkva baljós jelnek tekinti a német tisztek közötti párbeszédet a Krími híd felrobbantásáról. Kijelentette, hogy a Kreml reméli, hogy megismerheti Olaf Scholz német kancellár által a Krími híd elleni támadásról szóló vizsgálat eredményeit.

2024. 03. 04. 12:26
Peszkov, Dmitrij
2020. február 27-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről Fotó: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy német tisztek a Krím elleni tervezett csapásokról beszélnek, a Nyugat közvetlen részvételét jelenti az ukrajnai konfliktusban. Ezt mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egy sajtótájékoztatón – számol be minderről a RIA Novosztyi.

 

Itt persze még nem derült ki, hogy a Bundeswehr ezt saját kezdeményezésére teszi-e. Akkor az a kérdés, hogy mennyire ellenőrizhető a Bundeswehr és mennyire irányítja Scholz úr ezt a helyzetet, vagy ez Németország állami politikájának része. Mindkettő nagyon rossz, és mindkettő ismét hangsúlyozza az úgynevezett kollektív Nyugat országainak közvetlen részvételét az Ukrajna körüli konfliktusban

–  mondta.

Peszkov szerint maga a beszélgetés felvétele is azt jelzi, hogy a Bundeswehr érdemben és konkrétan tárgyalja az orosz területre irányuló csapások terveit. Hozzátette: ehhez nincs szükség jogi értelmezésekre, itt minden több mint nyilvánvaló.

Az orosz Lenta pedig arról ír, hogy a Kreml reméli, hogy megismerheti Olaf Scholz német kancellár által a Krími híd elleni támadásról szóló, német tisztek beszélgetéséről folytatott vizsgálat eredményeit.

Mint arról korábban beszámoltunk, Margarita Szimonján, az RT orosz televízió főszerkesztője  pénteken tette közzé négy német főtiszt nevét és félórás bizalmas beszélgetésük átiratát. A dokumentum szerint február közepén a magas rangú német tisztek annak a hídnak a felrobbantásáról tárgyaltak, amely a Krím félszigetet köti össze Oroszországgal. 

Az orosz külügyminisztérium a történések miatt beidézte a német nagykövetet.

Borítókép: 2020. február 27-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről  (Fotó: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.