Taurus-botrány: terrorizmussal vádolja a Nyugatot Oroszország

Marija Zaharova emlékeztetett arra, hogy Oroszország (Szovjetunió) korábban„zöld utat adott Németország egyesítésének”.

Forrás: Telegram/Marija Zaharova2024. 03. 05. 7:54
ZAHAROVA, Marija
Moszkva, 2022. január 14. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivõ Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek az elõzõ év diplomáciai tevékenységét értékelõ évenkénti sajtóértekezletén Moszkvában 2022. január 14-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német nép gondoljon most arra, hogy milyen szörnyű tragédiába sodorják azok, akik német politikusnak adják ki magukat, de valójában karmesterei, mondjuk, elsősorban az amerikai, angolszász ideológiának, Európa teljes elpusztításának

– mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az állami televíziónak nyilatkozva, utalva a múlt héten kirobbant Taurus-botrányra, miszerint német tisztek a kercsi híd felrobbantását tervezték német Taurus rakétákkal.

Emlékeztetem Önöket, hogy nyolcvan évvel ezelőtt a német fasiszta csapatoktól szenvedtük el, hazánk szenvedte el a legnagyobb veszteségeket, éppen attól az ideológiától, amely magából Németországból nőtt ki és onnan származik.

Elmondta, hogy ők voltak, akik a második világháború után ketté osztott Németország újraegyesítéséhez hozzájárultak.

A mi országunk volt az, amelyik zöld utat adott Németország egyesítésének. Annak ellenére, hogy ezt a legszörnyűbb történelmi tapasztalatot éltük át... Felvetik a kérdést, hogy milyen alapon és ki engedte meg Németországnak, hogy így viselkedjen hazánkkal és népünkkel szemben?

Mint elmondta, továbbra is hivatalos magyarázatra várnak Németországtól, nem elégednek meg a sajtón keresztüli üzengetéssel. 

A nyugati sajtó bizonyos hivatalos forrásokra hivatkozva már többször megírta, hogy a felvétel hitelességét illetően nincsenek kétségek. Először is persze jó lenne, ha maga Németország hivatalosan is kijelentené, hogy a felvétel hiteles, nem a média leple alatt, hanem hivatalosan kijelentené, hogy a felvétel hiteles.

Marija Zaharova Telegram-bejegyzésében summázta az interjút.

A Nyugatnak felelnie kell azért, amit tett, és vállalnia kell a felelősséget. Végül is, többek között a civilek elleni terrorcselekményekről beszélünk.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek az előző év diplomáciai tevékenységét értékelő évenkénti sajtóértekezletén Moszkvában 2022. január 14-én (fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.