Kerülő úton juttatnák el a Taurus rakétákat az ukránoknak + videó

Ha Olaf Scholz német kancellár nem hajlandó Taurus cirkálórakétákat adni az ukránoknak, cseréljen a britekkel, és majd eljuttatják ők – vetette fel David Cameron brit külügyminiszter. Német kolléganője, Annalena Baerbock lelkesen helyesli a Taurusok Ukrajnába juttatását.

2024. 03. 11. 11:12
BAERBOCK, Annalena
New York, 2024. február 23. Annalena Baerbock német külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyûlésének az Ukrajna ellen indított orosz háború második évfordulója alkalmából tartott ülésén a világszervezet New York-i székházában 2024. február 23-án. MTI/AP/Mary Altaffer Fotó: Mary Altaffer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brit Storm Shadow rakétákat adna a német Taurus cirkálórakétákért cserébe David Cameron brit külügyminiszter, hogy aztán az utóbbiakkal fegyverezhesse fel Ukrajnát. Annalena Baerbock, a német külügyi tárca vezetője szerint ez is egy opció − számol be róla az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál.

Taurus CAMERON, David; BAERBOCK, Annalena
Annalena Baerbock német külügyminiszternek tetszik David Cameron brit tárcavezető ötlete a Taurus cirkálórakétákkal kapcsolatban. Fotó: MTI/EPA pool/Filip Singer

Arról egyelőre nincs információ, hogy Olaf Scholz német kancellár, aki következetesen kizárta a Taurusok Ukrajnába küldését, belemenne-e egy ilyen megoldásba.

 

Botrány a Taurus rakéták körül

Mint arról beszámoltunk, a kancellár ellenállását csak megerősítette a botrány, amelyet az robbantott ki, hogy az oroszok közzétették négy német katona lehallgatott beszélgetését, amelyben a Taurus cirkálórakétákról esett szó.

A beszélgetésből kiderül, hogy a németek szeretnék lerombolva látni a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő kercsi hidat, és erre alkalmasnak is tartják a Taurusokat. Igaz, a kívánt hatás eléréséhez akár tíz-húsz rakétára is szükség lehet, és az egyik tiszt szerint még így sem biztos a siker – számolt be a részletekről a Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap.

 

Borítókép: Annalena Baerbock német külügyminiszter (Fotó: MTI/AP/Mary Altaffer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.