Pokol a piacon, holttestek hevernek mindenütt + videók

Két gyermek is meghalt a bomba robbanása után. Valóságos pokol alakult ki a szíriai piacon.

2024. 03. 31. 8:53
Car bomb kills 4, injures 20 in Syrian northern city of Azaz
Biztonsági erőket és mentőket küldenek a területre, miután bomba robbant a nyüzsgő piacon az ellenzéki erők által ellenőrzött területen a szíriai Azazban 2024. március 31-én. Fotó: Bekir Kasım Forrás: AFP/Anadolu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb hét ember halt meg egy autóba rejtett pokolgép felrobbanása után. A brutális mészárlás egy forgalmas észak-szíriai piacon történt.

2024. március 31-én bomba robbant a nyüzsgő piacon a szíriai Azazban, az ellenzéki erők által ellenőrzött területen.  Valóságos pokol alakult ki a szíriai piacon. (Fotó: Bekir Kasım / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
2024. március 31-én bomba robbant a nyüzsgő piacon a szíriai Azazban, az ellenzéki erők által ellenőrzött területen. Valóságos pokol alakult ki a szíriai piacon. (Fotó: AFP/Anadolu/Bekir Kasım)

Sajtójelentések szerint többen megsérültek a robbanásban a török határ közelében lévő Aleppó tartomány Azaz városának központi piacán. A történések után félelem és káosz uralkodott el a helyszínen.

A közösségi oldalakra felkerülő felvételeken földön heverő holttestek, megrongálódott épületek és egy lángokban álló autó maradványai láthatók.

A BBC brit közszolgálati média szerint az egyelőre nem világos, ki követte el a támadást a törökbarát milíciák által irányított városban. Egyetlen csoport sem vállalta érte a felelősséget.

A Szíriában működő White Helmets önkéntes mentőcsoport szerint két gyerek is meghalt a robbanásban.

Borítókép: Biztonsági erőket és mentőket küldenek a területre, miután bomba robbant a nyüzsgő piacon az ellenzéki erők által ellenőrzött területen a szíriai Azazban 2024. március 31-én (Fotó: AFP/Anadolu/Bekir Kasım)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.