Putyin fontos kijelentéseket tett az orosz választás előtt

Az orosz államfő beszédében a voksolás tétjéről is beszélt. Oroszország a hétvégén választ elnököt.

2024. 03. 14. 8:14
Emberek haladnak el egy digitális kijelző mellett, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök képe látható Szentpéterváron, 2024. március 13-án. (Fotó: Olga Maltseva/AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszországi választás eredménye közvetlenül befolyásolja az ország fejlődését a következő években. Erről beszélt Vlagyimir Putyin elnök a voksolást megelőző felhívásában.

Kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: AFP)

Kedves Oroszország polgárai, kedves barátaim! Holnap, március 15-én hatalmas országunkban megnyílnak a szavazóhelyiségek, megkezdődik a háromnapos oroszországi elnökválasztás. Nyolcadik alkalommal rendezik meg Oroszországban a voksolást, ami azt mutatja, a demokratikus állam egyik alapelve, a választások szabályszerűsége sérthetetlen

 – mondta Putyin.

Az elnök rendkívül fontos eseménynek nevezte a választásokat – tudósít a Ria Novoszty orosz hírügynökség.

Az eredmények közvetlenül érintik az ország fejlődését a következő években. Ez egy fontos, rendkívül felelősségteljes esemény. Ezért jelenlegi államfőként szükségesnek tartom, hogy a megszólítsam Önöket

 – tette hozzá.

Csak önök, orosz állampolgárok dönthetnek a haza jövőjéről 

– mondta. 

Szeretném hangsúlyozni, hogy hazánkban a hatalom egyetlen forrása a nép. Ez a legfontosabb jogi rendelkezés, amelyet az orosz alkotmány rögzít.

Megjegyezte, hogy az emberek „nemcsak szavazatukat adják le, hanem kinyilvánítják akaratukat és törekvéseiket, személyes részvételüket Oroszország további fejlődésében, mert a választás egy lépés a jövő felé”.

Oroszországban március 15-én, 16-án és 17-én döntenek az elnökről. Az államfői posztért négy, a Központi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett jelölt verseng: Leonyid Szluckij, Nyikolaj Haritonov, Vlagyiszlav Davankov és Vlagyimir Putyin.

Az orosz törvényhozók meghívására 36 ország delegációja, valamint öt nemzetközi szervezet megfigyelői érkeznek az Oroszországi Föderációba az elnökválasztás megfigyelésére. 

Borítókép: Emberek haladnak el egy digitális kijelző mellett, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök képe látható Szentpéterváron, 2024. március 13-án. (Fotó: Olga Maltseva/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.