Soha nem volt még ilyen rossz a svédeknek

Egy felmérés szerint soha nem látták még ennyire negatívan az állampolgárok a jövőt Svédországban. A bevándorlás, az ezzel összefüggő bűnözés és a gazdasági nehézségek okolhatók ezért.

2024. 03. 21. 20:14
Illusztráció (Fotó: Pexels) Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem látták még ilyen negatívan a svédek a jövőt, olvasható a SOM Intézet, a Göteborgi Egyetem független kutatószervezete által végzett felmérés értékelésében. 

2012 óta teszik fel a kutatók a megkérdezetteknek a saját és Svédország mint nemzet jövőjére vonatkozó kérdést. Soha nem volt még ilyen pesszimista többség a válaszadók között, 75 százalék nyilatkozott úgy, hogy rossz irányba mennek az országban a dolgok. 

A legfőbb ok a bevándorlással kapcsolatba hozható csoportos bűnözés. A férfiak körében megnövekedett azok száma, akik azt mondják, hogy drasztikusan csökkenteni kell a bevándorlást. 

A gyengülő gazdaság sem engedi a pozitív nézőpontot a svédek többségének. A gazdaságpolitikai lépések, a magas infláció, a megnövekedett közüzemi díjak, az élelmiszerek, az üzemanyagok és szolgáltatások ára, a banki hitelek magas kamatai mind-mind nehezebbé teszik az állampolgárok életét.

A szakember kiemelte, hogy az eredmények azt mutatják, hogy bár a svédek sötéten látják a jövőt, az egymásba vetett bizalom még magas értéket ért el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.