Hamarosan többségbe kerülnek a muszlimok a nagyvárosokban

A svéd nők soha nem szültek olyan kevés gyermeket, mint 2023-ban. A gyermekvállalási különbségekre alapozva Yasir Qadhi azt jósolja, hogy elég egygenerációnyi idő és Malmö népességének a fele muszlim lesz.

2024. 03. 12. 21:40
Stockholm
Illusztráció (Fotó: Pexels) Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Malmö utcáin sétálni olyan érzés, mintha Irak fővárosában, Bagdadban vagy Szíria fővárosában, Damaszkuszban lennénk – jelentette ki Yasir Qadhi, egy pakisztáni származású amerikai teológus, erről tudósított a Samnytt című svéd lap.

Yasir Qadhi Stockholmban és Malmőben tartott előadásokat fiatal muszlimoknak az iszlámról. A férfi, aki teológiai doktorátusát az amerikai  Yale-en szerezte, YouTube-ra feltöltött videója szerint malmői látogatása alatt feltette magának a kérdést, hogy Svédországban jár-e. 

Elméletét is megosztotta a világgal arról, hogy lesznek az általa említett települések muszlim városok, mert míg a svédek kevés gyermeket vállalnak, addig egy muszlim családban nem ritka az öt-hat gyermek sem. Egy generáció múlva Malmőben nem a svédek lesznek többségben a teológus véleménye szerint. 

A svéd statisztikai hivatal legfrissebb adatai alapján a gyermekvállalási kedv soha nem volt olyan alacsony, mint a 2023-as évben.  

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.