Új, veszélyes trend terjed a TikTokon, a minisztérium közleményt adott ki

Hatalmas népszerűségnek örvend az új trend.

Forrás: Mindmegette2024. 03. 04. 14:48
A kínai kötődésű, rövid videók megosztására épülő TikTok alkalmazás ikonja egy okostelefon képernyőjén Berlinben 2020. július 7-én. Mike Pompeo külügyminiszter az előző napon kijelentette, hogy az Egyesült Államok fontolgatja kínai közösségi média alkalmazások betiltását, többek között a TikTok is áldozatul eshet.
MTI/EPA/Hayoung Jeon
Berlin, 2020. július 7. A kínai kötõdésû, rövid videók megosztására épülõ TikTok alkalmazás ikonja egy okostelefon képernyõjén Berlinben 2020. július 7-én. Mike Pompeo külügyminiszter az elõzõ napon kijelentette, hogy az Egyesült Államok fontolgatja kínai közösségi média alkalmazások betiltását, többek között a TikTok is áldozatul eshet. MTI/EPA/Hayoung Jeon Fotó: Hayoung Jeon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új őrület terjed a közösségi médiában, amely arra ösztönöz, hogy sült fogpiszkálót fogyasszanak az emberek – írja a Mindmegette

A portál emlékeztet, a dél-koreai egészségügyi minisztérium közleményben figyelmeztetett, hogy a sült fogpiszkálók fogyasztása veszélyes lehet, mégis, egyre többen próbálkoznak vele, ez pedig azért lehet, mert TikTokon hatalmas népszerűségnek örvend az új trend. 

A közösségi médiában terjedő videókból kiderül az is, hogy az ételfestékkel zöldre színezett kukorica- vagy burgonyakeményítőből készült fogpiszkálókat miután kisütik az olajban, sajtporral ízesítik, mégis, arra kérik az embereket, hogy ezeket ne fogyasszák el. 

@njeditofficial A health warning from South Korea’s food ministry has urged people not to eat fried toothpicks made of starch in a shape resembling curly fries, after the practice went viral in social media posts. #njedit #korea #toothpicks #friedtoothpick #seul #southkorea #tiktok #instagram #trending ♬ original sound - NJ Edit

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.