Zaklatási botrány a demokratáknál

Hétfő óta ismertek a részletek Eric Adams demokrata New York-i polgármester szexuális zaklatási ügyével kapcsolatban. A felperes állítása szerint az akkor rendőrtiszt Adams munkaügyi segítségéért cserébe ellenszolgáltatást várt el, majd mikor a nő elutasította, zaklatta őt. A polgármester mindent tagad.

2024. 03. 19. 21:03
ADAMS, Eric
Eric Adams New York-i polgármester (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane) Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ennek a szexuális zaklatásnak, az árulásnak és a hatalommal való elképesztő visszaélésnek a hatásai a mai napig kísértik a felperest– áll az Eric Adams New York-i polgármester elleni feljelentésben.

A váddal kapcsolatos jogi panaszt hétfőn nyújtották be, a per pedig tavaly novemberben indult New York első embere ellen azzal a váddal, hogy a felperestől szakmai, előmeneteli kérésért cserébe szexuális ellenszolgáltatást kért, majd mikor a nő visszautasította, akkor szexuálisan zaklatta őt.

Azt, hogy a per elkezdődhessen, a 2022 májusában New York Államban elfogadott felnőtt túlélőkről szóló törvény tette lehetővé. Ezt biztosította, hogy 2022. november 24. és 2023. november 24. között azon szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban, amelyek már elévültek, is pert lehetett indítani.

Az eset a felperes elmondása szerint 1993-ban történt, amikor mindketten a közlekedési rendőrség kötelékébe tartoztak. Adams ekkor rendőrtisztként szolgált, míg a nő adminisztratív asszisztensi feladatokat látott el.

Ügyvédje így nyilatkozott a felperesről és az esetről:

Tudta, hogy a kereset benyújtása jelentős személyes kihívásokat fog okozni neki, de mégis megtette, mert úgy véli, hogy a szexuális zaklatókat felelősségre kell vonni, függetlenül attól, hogy kikről van szó.

A polgármester tagadja a vádakat. Állítása szerint nem is emlékszik, hogy találkozott volna a nővel, nem tudja, ki ő.

A panasz áttekintése közben a polgármester teljes mértékben tagadta ezeket a felháborító állításokat és az itt leírt eseményeket, teljes igazolást várunk a bíróságon

– jelentette ki Sylvia O. Hinds-Radix, New York-i társasági jogtanácsos.

A következő New York-i választáson újrainduló demokrata polgármester nem csak ebben a rendőrségi ügyben érintett. Novemberben fő adománygyűjtőjénél tartott házkutatást az FBI, azért mert felmerült az illegális külföldi pénz elfogadásának gyanúja. Két közeli segítőjét is vizsgálták a hatóságok, szintén pénzügyi kérdések miatt. Kérdéses, hogy a választók hogyan értékelik a rendőrségi ügyeket a szavazatok leadásakor.

Borítókép: Eric Adams New York-i polgármester (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.