A magyar ellenzék képviselőinek java megszavazta a migrációs paktum legdurvább részeit is

Deutsch Tamás: Élő DK-st az elmúlt félévben alig láttunk az Európai Parlamentben.

2024. 04. 10. 21:10
null
Brüsszel, 2024. április 10. Európai parlamenti (EP-) képviselõk kézfeltartással szavaznak az uniós törvényhozás kétnapos brüsszeli plenáris ülésén 2024. április 10-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum képviselői és Ujhelyi István is megszavazták a migrációs paktum legérzékenyebb pontjait, míg a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői – Dobrev Klárát leszámítva, aki nem volt jelen az ülésen – tartózkodtak. Az elmúlt időben látható passzivitás jellemezte a DK képviselőit, amikor konkrét szavazásokra került sor. Egyesek úgy értelmezték a DK lapuló magatartását, hogy míg a háttérben támogatják a folyamatokat, a kampányra készülve hagyják a párt ifjúsági tagozataként címkézett Momentumot beleállni arccal a magyar választók számára érzékeny témákba.

Az Európai Parlament által elfogadott migrációs- és menekültügyi csomag tíz javaslatot tartalmazott. Ebből kettő, név szerint a Menekültügy és migrációkezelés és a migrációs és menekültügyi válsághelyzetek kezelése pontok rendkívül érzékenynek bizonyultak, hiszen ezek tartalmaztak olyan elemeket is, mint a migránsok relokációja.

Lapunk megkeresésére Deutsch Tamás, a Fidesz képviselője és a júniusi választások EP-listájának vezetője gúnyosan úgy reagált a DK brüsszeli távollétére, hogy az az árnyékkormányzás okozta terhekkel lehet indokolható.

Láthatóan nehéz embert próbáló feladat az árnyékkormányzás – ugye nehéz kijönni ilyenkor az árnyékból. Az ember ott ragad, már nem is nagyon tud bejárni a munkahelyére, nem is nagyon tudja elvégezni a munkáját, tehát én az árnyékkormányzás embert próbáló feladatával magyarázom, hogy élő DK-st az elmúlt félévben alig láttunk az Európai Parlamentben

– fogalmazott Deutsch, hozzátéve, hogy a kialakult helyzet kapcsán „nincs hiányérzete”. „A választásokat követően remélem mandátumuk sem nagyon lesz, de jelen pillanatban az árnyékkormányzás adta feladatok jelentenek ilyen nagy elfoglaltságot” – zárta gondolatait.

 Borítókép: Európai parlamenti (EP-) képviselők kézfeltartással szavaznak az uniós törvényhozás kétnapos brüsszeli plenáris ülésén 2024. április 10-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.