„A választások győztese a demokráciánk, a nemzeti akaratunk” – mondja Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök

A törökországi önkormányzati választások szavazatszámlálása a végéhez közeledik, nem hivatalos eredmények szerint a legnagyobb ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) szorosan vezet a kormányzó Igazság és Fejlődés Párttal (AKP) szemben.

Forrás: Anadolu2024. 04. 01. 7:04
Recep Tayyip Erdogan török államfő beszél Murat Kurum, a kormányzó Fejlődés Pártjának (AKP) isztambuli polgármesterjelöltje, korábbi környezetvédelmi és városrendezési miniszter kampányrendezvényén Isztambulban 2024. március 24-én.
Recep Tayyip Erdogan török államfő beszél Murat Kurum, a kormányzó Fejlődés Pártjának (AKP) isztambuli polgármesterjelöltje, korábbi környezetvédelmi és városrendezési miniszter kampányrendezvényén Isztambulban 2024. március 24-én. Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törökországban a szavazatok több mint kilencven százalékának ellenőrzése után a CHP vezet a szavazatok 37,32 százalékával, ezt követi az AK Párt 35,78 százalékkal – számolt be az Anadolu hírügynökség. Erdogan számára ez volt az utolsó választás, ahogy arról mi is beszámoltunk korábban.

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök kijelentette, hogy a törökországi önkormányzati választások „demokráciánknak megfelelő módon” történtek, és a demokráciát és a nemzeti akaratot nevezte meg a választások nyertesének.

Március 31-e számunkra nem a vég, hanem egy fordulópont. Az önkormányzati választásokon a török ​​nemzet ismét az urnát használta arra, hogy átadja üzeneteit a politikusoknak

– mondta Erdogan beszédében.

„Az eredményektől függetlenül ennek a választásnak a győztese elsősorban a mi demokráciánk, a nemzeti akarat” – fogalmazott. „Mind a 85 millió ember, politikai hovatartozásuktól függetlenül…” Az elnök azt is hangsúlyozta, hogy kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja nem azt az eredményt érte el, amit remélt a választásokon.

A CHP vezetője, Ozgur Ozel kijelentette, hogy a választások eredménye senkinek sem lesz veresége. 

Ennek a győzelemnek nincs vesztese. A mi sikerünk nem vereség senkinek, nem lesz vereség senkinek sem

– mondta Ozel.

Arra bátorított minden állampolgárt, hogy ne érezze magát legyőzöttnek, függetlenül attól, hogy melyik pártra szavazott a választásokon.

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan török államfő beszél Murat Kurum, a kormányzó Fejlődés Pártjának (AKP) isztambuli polgármesterjelöltje, korábbi környezetvédelmi és városrendezési miniszter kampányrendezvényén Isztambulban 2024. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.