Brüsszel így hozna létre egy új birodalmat

A Brüsszelt irányítók célja az, hogy mindent egységesítsenek a kontinensen, és minden részletre kiterjedően megtervezzék a lakosok életét – jelentette ki Bronislaw Wildstein író, filozófus és publicista a wPolityce lengyel hírlapnak.

2024. 04. 01. 19:24
Under the leadership of Commission President Ursula von der Leyen, Brussels would take all member states under its thumb (Photo: AFP/Kenzo Tribouillard)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy közeledünk az uniós választásokhoz, úgy válik egyre intenzívebbé az a birodalmi törekvés, amely szerint Brüsszel gyakorlatilag kisajátítaná a tagállamokat érintő témákat. Az európai szerződések úgynevezett reformja nem fog ilyen gyorsan megvalósulni, de ez egy olyan kísérlet, amely már formálisan is megváltoztatja az Európai Unió státuszát. Az EU alapvető átalakítása most már hivatalosan is megkezdődött, legalábbis erről beszélt Bronislaw Wildstein író, filozófus és publicista a wPolityce lengyel hírlapnak.

Ursula von der Leyen bizottsági elnököt használva Brüsszel minden tagállamra rátenné a kezét (Fotó: AFP/KENZO TRIBOUILLARD)
Ursula von der Leyen bizottsági elnök vezetésével Brüsszel minden tagállamra rátenné a kezét (Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard)

Ha valaki megpróbálná ezt a kialakulóban lévő alkotást címkézni, akkor a neoimperium kifejezést kellene használnunk. Az Európai Unió gyakorlata egy ideje ebbe az irányba halad. Létezik egy kormányzati központ, amely egyrészt a legerősebb államok szövetségéből áll, egy állam, azaz Németország túlsúlyával, majd Franciaországgal, amely mindvégig arról álmodik, hogy Berlin egyenrangú partnere lesz. Másrészt egy megállapodás révén Európa ideológiai és üzleti oligarchiája is részt vesz a hatalom gyakorlásában

– fogalmazott Bronislaw Wildstein. A német–francia tengelyből kieső országok pedig a perifériához tartoznának, s ez kielégíti a központi hatalmak érdekeit – így fest Brüsszel célja az elkövető évekre nézve. Úgy véli, Brüsszel mai ideológiája

ellensége annak, ami most van, és az emberi létezés hagyományos formáinak, tehát minden identitásnak: vallási, civilizációs-kulturális, nemzeti, családi és manapság a nemi identitásnak. Az a célja, hogy túllépjen minden nemzeti formán, legyőzze a kulturális különbségeket, és egy számunkra ismeretlen új világot teremtsen.

Példaként említette az európai zöldmegállapodást, amelyre hivatkozva Brüsszel azt hiszi, alakítani tudja a klímát. – Ahhoz, hogy ezeket a terveket véghez lehessen vinni, a hatalmon lévőknek természetesen teljes kontrollt kell szerezniük az európai ember létezése felett, életének minden területén. Ez ismét megmutatja, hogy az ideológia mindig is a totalitárius hatalom tökéletes eszköze volt.

Ahogy arról lapunk többször is beszámolt az elmúlt hetekben, az uniós tagállamok gazdálkodói egyre dühösebbek, mert Brüsszel lassan megfojtja őket a különböző intézkedésekkel. A legnagyobb tüntetések Lengyelországban voltak.

De Brüsszelt is többször bevették a mezőgazdasági szereplők.

Bronislaw Wildstein kiemelte, hogy még az Egyesült Államokban sem törekednek arra, hogy Washington irányítson mindent. – Az Egyesült Államok egy nemzet, egy állam, de az egyes államokban a törvények nagyban különböznek, és ez valahogy nem akadályozza az ország működését, épp ellenkezőleg.

Ezzel szemben a Brüsszelt irányítók célja az, hogy mindent egységesítsenek a kontinensen, és minden részletre kiterjedően megtervezzék a lakosok életét. Ezért szaporítják ezeket a rendeleteket, amelyeknek törvényekké kellene válniuk. Ennek eredményeképpen már nem értjük, hogy mi is ez. Természetesen az egymást követő rendeletek nem felelnek meg szándékaiknak, ezért módosítani kell őket, újakat kell kiadni, és így tovább, a végtelenségig. Több tízezer oldalnyi, egymásnak ellentmondó rendeletünk van, amelyeket senki sem ért teljesen, ami ismét ellentmond a jog elveinek, és a hatalmasokat szolgálja, akiknek nagy ügyvédi irodák állnak a rendelkezésükre, és képesek milliókat költeni rájuk

– jelentette ki a publicista.

Borítókép: Ursula von der Leyen bizottsági elnök vezetésével Brüsszel minden tagállamra rátenné a kezét (Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.