Folytatódnak a mentési műveletek az észak-olaszországi vízerőműnél

Egyre kisebb az esélye annak, hogy újabb túlélőkre bukkanjanak a mentőcsapatok.

2024. 04. 10. 10:27
null
Bologna, 2024. április 9. Tûzoltók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvõ Suviana víztározó duzzasztógátjánál. Három ember életét vesztette, hat eltûnt, három pedig megsérült. MTI/EPA/ANSA/Michele Lapini Fotó: Michele Lapini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas hangzavar, sötétség és fojtogató érzés. Erről számoltak be a túlélők a tegnap délután Bologna közelében bekövetkezett vízerőmű-balesetről. A legfrissebb híradások szerint három halálos áldozata, öt súlyos sebesültje van a vízerőmű-robbanásnak. 

Négy személynek nyoma veszett, egész éjszaka folyt a kutatás az eltűntek után. A baleset a Bolognától 70 kilométerre található Suviana-tónál található Bargi település vízerőművében történt. A sajtó szerint a robbanás nyolc emelettel a felszín alatt következett be. 

Komoly nehézséget okozott, hogy a tűzoltók nehezen tudták megközelíteni a helyszínt. A beszámolók szerint a felszín alatti nyolcadik szinten tűz ütött ki, a kilencedik szintet elárasztotta a víz, a mennyezet pedig leszakadt. 

A baleset pillanatában tizenöt technikus tartózkodott a helyszínen. A nyolcadik szinten levő személyek azonnal életüket veszítették, a többiek súlyos sérüléseket szenvedtek a mennyezet beomlása és a hirtelen beáramló víz miatt. 

Az áldozatok között egy nyugdíjas, egy bevándorló és egy fiatal, újonnan házasodott férfi volt.

Tizenkét tűzoltócsoport vett részt a mentési műveletekben, valamint különleges mentőcsapatok és búvárok, hiszen 40 méteres mélységig kell lehatolniuk az eltűntek felkutatásához. A sötét alagút mélyére is lemerültek, hogy túlélőket keressenek, azonban egyre kevesebb az esélye, hogy sikerrel járnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.