Hat repülőgépet semmisített meg az oroszországi morozovszki légibázison az Ukrán Biztonsági Szolgálat, állítja Kijev

Az orosz Morozovszk légibázis elleni, április 5-i éjszakai támadást az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) hajtotta végre a hadsereggel együttműködve, közölték katonai források a Kyiv Independent című lapnak.

Forrás: Kyiv Independent2024. 04. 05. 12:45
Russian Su-34 Bombers target Ukrainian fortifications and troops in South Donetsk
Az orosz Szu-34-es bombázókat még azelőtt láthatjuk, hogy a FAB-500-as bombák nagy pontosságú irányítással ukrán célpontokat és csapatokat találtak el a felszállás után a dél-donyecki terület felé 2024. március 18-án. Fotó: Orosz védelmi minisztérium Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A források szerint az orosz repülőtéren Szu–34-es vadászbombázók és Szu–27-es vadászgépek állomásoztak. 

A jelentések szerint legalább hat katonai repülőgép megsemmisült, további nyolc pedig megrongálódott. Emellett mintegy húsz orosz katona meghalt vagy megsebesült – írta a nem ellenőrzött forrásokra hivatkozva a Kyiv Independent.

Egy Szu-34-es vadászbombázó legénysége leszállt, miután az orosz Szu-34-es bombázók FAB-500-as bombákat használtak nagy pontosságú irányítással ukrán erődítményeket és csapatokat Dél-Donyeck térsége irányába 2024. március 18-án. (Fotó: Anadolu/AFP/Orosz Védelmi Minisztérium)
Egy orosz Szu–34-es vadászbombázó legénysége leszállt, miután FAB–500-as bombákat használtak nagy pontosságú irányítással ukrán erődítmények és csapatok ellen Dél-Donyeck térségégében március 18-án (Fotó: Anadolu/AFP/Orosz Védelmi Minisztérium)

Korábban Oroszország egy orosz területek elleni nagyszabású ukrán dróntámadásról számolt be, melyben 53 drónt lőttek le.

Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy a drónok többségét – 44-et – Rosztov terület felett lőtték le, ahol a morozovszki légibázis is található. Korábban a Telegram-csatornákon olyan állítások jelentek meg, amelyek szerint robbanásokat hallottak a légibázis közelében.

További hat drónt állítólag Krasznodari területen, valamint egy-egy drónt Kurszki, Szaratov és Belgorodi területen lőttek le – állította az orosz védelmi minisztérium.

A Telegram-csatornák robbanásokról számoltak be a Szaratov, illetve a Krasznodari területen található Engels és Jejszk légibázisok közelében is, de ezt az információt sem orosz tisztviselők, sem pedig a Kyiv Independent forrásai nem erősítették meg.

Borítókép: Az orosz Szu–34-es bombázókat még azelőtt láthatjuk, hogy a FAB–500-as bombák nagy pontosságú irányítással ukrán célpontokat és csapatokat találtak el a felszállás után a dél-donyecki terület felé 2024. március 18-án. (Fotó: Anadolu via AFP/Orosz Védelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.