Hátsó szándékkal békülne Orbán Viktorral Donald Tusk

Donald Tusk kibékülne Orbán Viktorral. Egyetlen oka van rá a lengyel miniszterelnöknek.

Forrás: Mandiner2024. 04. 02. 11:50
TUSK, Donald; ORBÁN Viktor
EU-csúcs Brüsszelben Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Tusk megpróbálja javítani kapcsolatait a V4-ek vezetőivel – írta meg a Mandiner. Arra a kérdésre, hogy ez vonatkozik-e Orbán Viktorra is, igennel válaszolt a lengyel kormányfő – írja a Wprost.

Vele is, igen. Azt hiszem, sikerül majd találnom néhány érvet, amelyekkel meggyőzhetem őt és Robert Ficót, hogy jobban működjenek együtt Ukrajna támogatásában

– közölte a lengyel miniszterelnök, aki tehát nem hátsó szándék nélkül békülne a magyar és a szlovák kormányfővel. Tusk még a V4-csúcs előtt arról beszélt, ő majd eldönti, van-e még értelme ennek a szövetségnek.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) Donald Tusk lengyel miniszterelnök társaságában az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján Brüsszelben 2024. március 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.